Kragujevac: Sednica Skupštine grada zakazana za 11. april

Sednica gradskog parlamenta, 24. redovno zasedanje, održaće se u utorak, 11. aprila.

Prema rečima Miroslava Petrašinovića, predsednika Skupštine grada Kragujevca, jedan od razloga za zakazivanje je predstojeći Dan grada Kragujevca, kako bi odbornici mogli da izaberu kandidate koji će poneti najveće priznanje koje grad Kragujevac dodeljuje – Đurđevdansku nagradu.

– Nakon sprovedenog javnog poziva, komisija koju je formirao gradonačelnik je sastavila svoje predloge pojedinaca i institucija koji bi trebalo da budu nosioci ovog priznanja o čemu će se odbornici izjašnjavati na sednici, rekao je Petrašinović.

On je dodao i da će se na narednoj sednici birati novi odbornik u gradskoj Skupštini. Umesto Gorana Aksovića koji je podneo ostavku na odbornički mandat na prethodnoj sednici, u odborničku klupu će sesti Dragan Tomić, prvi naredni odbornik sa liste SNS u Kragujevcu.

Odbornici će razmatrati finansijske izveštaje za 2022. godinu i promene finansijskih izveštaja za 2023. godinu ustanova čiji je osnivač grad, kao i izveštaje o radu i poslovanju ustanova kulture za 2022. godinu. Na dnevnom redu će se naći Predlog odluke o donošenju Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP) grada Kragujevca za period 2023-2026. godine i predlog odluke koji se tiče programa mera za odbranu od poplava na teritoriji grada Kragujevca za vode drugog reda za 2023. godinu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *