Predsedništvo Liberalno-demokratske partije obavezalo je svog predsednika Čedomira Jovanovića da se kandiduje za predsednika Srbije ukoliko kandidat opozicije okupljene oko kriminogene Demokratske stranke bude bivši visoki funkcioner DS-a Vuk Jeremić i desna ruka svrgnutog diktatora Tadića * Ovo je najava već petog „zajedničkog“kandidata tzv. dosovske opozicije * Cirkus u vezi sa predsedničkim izborima sve veći
 cedomir-jovanovic-vuk-jeremic

U LDP-u smatraju da bi Jeremićeva kandidatura u ime građanske proevropske opozicije bila rušenje ideje o zajedničkom kandidatu evropskih građanskih snaga.

Zamenik predsednika LDP Nenad Milić je ranije rekao da je predsedništvo LDP podržalo stav Jovanovića da treba raditi na formiranju evropske izborne platforme i konsolidovanju građanskog bloka, i zaključilo da je njihova dužnost da, ako izostane podrška takvoj politici, aktivno učestvuju na svim izborima.

Milić je ocenio i da je najava Vuka Jeremića da će se kandidovati na predsedničkim izborima rušenje ideje o zajedničkom kandidatu evropskih građanskih snaga.

– Zbog toga je, kao i uvek, dužnost Čedomira Jovanovića da brani one vrednosti koje su i u prošlosti osporavali svi kandidati politike koja nam je uništila živote, od Miloševića, preko Koštunice, Nikolića i Jeremića, koji u velikoj meri sa njima deli političke stavove i uverenja – naveo je Milić.

Milić smatra i da je Jeremiću dobro poznato da građanska opozicija ne može stati iza njegove kandidature ni pod kojim uslovima, zbog njegovih stavova koji su nas, kako kaže, u bližoj prošlosti konfrontirali sa onima sa kojima Srbija treba da gradi najbliže odnose.