Milan Jovanović i dalje obnavlja spaljenu kuću: Niko me iz Grada i Opštine nije ni pozvao

RSS SIA

 • Aleksandar Odžić: Građanskim kandidatom opozicije „izaći na crtu“ režimu Aleksandra Vučića
  Još uvek verujem da i u Srbiji postoje snage zasnovane na vrednosnim principima i politici oko koje su se okupile članice Vojvođanskog fronta, a koje bi mogle iznedriti predsedničkog kandidata boljeg i drugačijeg od onoga što bi mogla  ponuditi „Pravoslavna opozicija Srbije“. The post Aleksandar Odžić: Građanskim kandidatom opozicije „izaći na crtu“ režimu Aleksandra Vučića […]
 • Centar DBA: Očekujemo slobodu za generala Dikića
  Dakle, apelujemo na Vas, ako ste na strani naroda i na strani pravde, da učinite nešto što pre i oslobodite srpskog generala iz kazamata u kojem se nalazi nepravedno. Ukoliko to ne učinite, odgovorite nama i javnosti da li uopšte postoji neki plan da se razreši problem koji je napravila prethodna vlast izmišljajući ovu sramnu […]
 • „Žuti tajkun“ Dragan Đilas i „žuti vladika“ Grigorije najzad i javno u istom taboru
  Vladika Grigorije je javno podržavao diktaturu Borisa Tadića i kažu "plakao na sednici Sinoda SPC" kada je žuti diktator Tadić najzad svrgnut nakon dvomandatne diktature 2012. godine The post „Žuti tajkun“ Dragan Đilas i „žuti vladika“ Grigorije najzad i javno u istom taboru appeared first on SIA.
 • Otvoren broj telefona za prijavu za vakcinaciju protiv korone!
  Jutros u osam sati počeo je sa radom kol centar gde se građani pozivom na broj telefona 0800222334 mogu prijaviti za vakcinaciju protiv virusa korona. Od ponedeljka traje prijavljivanje građana koji žele da se vakcinišu preko portala eUuprava, a do jutros u osam sati elektronskim putem se prijavilo 175.000 ljudi, rečeno je u Kancelariji za IT i […]
 • Saša Mirković: Čak je i Zukorlić časniji od vladike Grigorija!
  Poznati producent i najuspeśniji estradni menadžer u regionu Saša Mirković oglasio se na Tviteru, gde tvrdi kako je čak i Muamer Zukorlić časniji od vladike Grigorija. „Kao što sam rekao i u julu mesecu za Mladena – Grigorija od Nemačke, nažalost, čak je i Zukorlić časniji od njega. Skinuo muftija mantiju, pa počeo da se bavi […]

Petnaest dana je prošlo otkako se novinar Milan Jovanović sa suprugom Jelom Deljanin vratio u kuću čija obnova nije završena. Uprkos tome što još uvek nemaju ni kuhinju, Jovanovići kažu da su srećni jer su posle pola godine ponovo u svom domu.

Milan Jovanović (foto: Jasmina Dobrilović)

Zahvaljujući donacijama građana uspeli su dosta toga da urade i da obnove veći deo kuće koja je zapaljena u decembru prošle godine. Zbog nedostatka sredstava morali su da podignu i kredit.

Zamenili su električne i vodovodne instalacije. U kući su bukvalno sve morali da zamene, jer posle požara u njoj ništa nije ostalo.

Brza akcija Slavko Ćuruvija fondacije

Ubrzo pošto je novinaru zapaljena kuća, Slavko Ćuruvija fondacija počela je da prikuplja novčanu pomoć. Javilo se blizu 500 građana i obezbeđeno je 2,6 miliona dinara.

Ivana Stevanović, izvršna direktorka Slavko Ćuruvija fondacije, kaže da je akcija prikupljanja pomoći u početku imala skroman cilj. U saradnji sa Katalist Balkans, želeli su da Milanu prvenstveno omoguće da kupi novi aparat za kiseonik, koji on svakodnevno koristi.

Osećam se odbačeno kao građanin, kao da nisam građanin Grocke, Beograda i Srbije. Slobode medija nema u Srbiji, novinari su građani drugog reda, niko nas ne ceni i ne poštuje (Milan Jovanović)

„Aparat mu je već sutradan poklonila sugrađanka koja je želela da ostane anonimna. Odziv građana nas je iznenadio, ali i omogućio da promenimo cilj akcije – da umesto prikupljanja novca za kupovinu aparata za kiseonik, pokušamo da prikupimo sredstva za obnovu kuće.“

Ivana Stevanović dodaje i da su veoma zahvalni svim građanima koji su pokazali solidarnost sa Milanom, kako svojim novčanim donacijama, tako i deljenjem poziva za pomoć novinaru na društvenim mrežama. Kaže i da su redovno objavljivali izveštaje o trošenju novca.

„Na kraju akcije ćemo objaviti kompletan izveštaj o radovima i stvarima koje smo nabavili uz pomoć građana. Žao nam je što je deo novca otišao na nepotrebne troškove, odnosno što ni Grad Beograd ni Opština Grocka nisu našli za shodno da Jovanoviću obezbede privremeni smeštaj. Prepušteni sami sebi, Milan i njegova supruga bili su prinuđeni da iznajme stan sve dok nije obezbeđen minimum uslova da se vrate u svoju kuću“, ističe izvršna direktorka Slavko Ćuruvija fondacije.

Jovanović: Kao građanin se osećam odbačeno

A u Opštini Grocka – muk.

Ni sedam dana nakon što nam je sekretarica Živadinke Avramović, predsednice Opštine, u telefonskom razgovoru rekla da ćemo odgovore na pitanja dobiti taj dan ili sutradan, odgovora nema.

Cenzolovku je zanimalo da li je Opština na bilo koji način pokušala da pomogne Jovanoviću i da li ga je neko iz Opštine posetio sada, kada se vratio u obnovljenu kuću.

Novinar Jovanović kaže da mu se do danas nije javio niko ni iz Opštine ni iz Grada, kao i da nikakvu pomoć od njih nije dobio.

„Osećam se odbačeno kao građanin, kao da nisam građanin Grocke, Beograda i Srbije. Slobode medija nema u Srbiji, novinari su građani drugog reda, niko nas ne ceni i ne poštuje. Sreća je što postoji dosta građana koji su dobri i koji su donirali novac i druga sredstva, ali od vladajuće strukture nikakve pomoći ovde nema“, razočarano kaže Jovanović.

Jela Deljanin

Zahvalan je i novinarskim udruženjima NUNS-u i UNS-u jer su mu i oni pomogli.

Predsednik NUNS-a Željko Bodrožić kaže da su se obratili domaćim firmama i proizvođačima nameštaja i pokućstva kako bi pomogli kolegi da opremi svoj dom i da se sa suprugom ponovo skući.

„Zasad su na naš poziv pozitivno odgovorili Metalac iz Gornjeg Milanovca i Forma ideale iz Kragujevca. Uručili smo im kuhinjsko posuđe i pribor doniran od Metalca, a uskoro će od kragujevačke firme dobiti i novu kuhinju i drugi potreban nameštaj.“

UNS je ponudio usluge advokata, dali su novinaru novčanu pomoć, i angažovali su se da obezbede pomoć u nameštaju i radovima na kući, kaže Vladan Radomirović, prvi čovek Udruženja novinara Srbije.

Žao nam je što je deo novca otišao na nepotrebne troškove, odnosno što ni Grad Beograd ni Opština Grocka nisu našli za shodno da Jovanoviću obezbede privremeni smeštaj (Ivana Stevanović, SĆF)

U ovom trenutku Milanu i Jeli je najpotrebnija kuhinja. Zasad se nekako snalaze, ali kažu da im je bez kuhinje teško. Milan Jovanović i njegova supruga Jela Deljanin srećni su što su napokon ponovo u svojoj kući i zahvalni su svima koji su im pomogli i koji im i dalje pomažu.

„Ako dobijemo obeštećenje na sudu, želeo bih i ja da budem donator, da pomognem nekome u nevolji. Ako bude neke akcije prikupljanja pomoći za nekog drugog novinara, želim i ja da pomognem drugima kao što su i meni pomogli. Ako dobijem sudski postupak i isplate mi novac za nadoknadu štete, tu sam u prvim redovima da i ja učinim drugome dobro delo“, poručuje Jovanović.

Osim kuhinje i ormara koji im nedostaju, nadaju se da će uspeti da srede i zastakljenu terasu kroz koju ulaze u kuću. Novca više nemaju, a u međuvremenu su digli i kredit kako bi obezbedili neophodne stvari.

Čađ se i dalje oseća na terasi, a nisu uspeli da potpuno renoviraju ni zapaljenu garažu ni fasadu.

Račun Slavko Ćuruvija fondacije i dalje je otvoren za donacije. Svi građani koji žele da pokažu solidarnost sa novinarom Milanom Jovanovićem novac mogu da uplate na sledeći način:

Primalac:  Slavko Ćuruvija fondacija, Kursulina 7, Beograd
Svrha plaćanja: Podrška Milanu Jovanoviću
Šifra plaćanja: 288
Broj računa: 160-491244-65
Poziv na broj: MJ2018

 

IZVOR

Cenzolovka

RSS Sport – Dnevni sportski list

 • SD Radnički uručilo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i košarkaškom treneru Dušanu Ivkoviću priznanja
  Košarkaškom treneru Dušanu Ivkoviću danas je uručena plaketa za životno delo povodom 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički. Njemu su priznanje predali najmlađi članovi kluba, za koje je rečeno da su „budućnost Radničkog“. Ivković je izrazio zahvalnost na priznanju i rekao da je u 100 godina „Radničkog“ bilo mnogo sportista i navijača koji bi […]
 • KLS: Poraz košarkaša kragujevačkog Radničkog od Novog Pazara (84:95)
  Nastavlja se niz negativnih rezultata košarkaša Radničkog u Košarkaškoj ligi Srbije. Ekipa trenera Igora Todorovića vezala je i četvrti uzastopni neuspeh u ovom takmičenju, i to na svom parketu, u susretu sa veoma motivisanom ekipom Novog Pazara, koja je po drugi put u sezoni uspela da uzme meru Kragujevčanima – 95:84 (19:25, 32:20, 26:24, 18:15). […]
 • Tema dana: Kakav nam fudbalski selektor treba, i kako ga pronaći?
  Dugo, vrlo dugo, naši selektori su slučajni. Ne zato što je neko od njih nesposoban, neodgovoran, nego zato što na tu dužnost bude imenovan onaj koji je u tom trenutku nije pod ugovorom, koji je, sticajem okolnosti, pri ruci… I kod nas se pokušavalo sa strancima, i to s onima čije je ime zvečalo na […]
 • Dva gola Luke Jovića za pobedu Ajntrahta nad Šalkeom (3:1)
  Fudbaleri Ajntrahta su večeras kao domaćini pobedili Šalke 3:1, u 16. kolu nemačke Bundeslige. Prednost Ajntrahtu je doneo Andre Silva u 28. minutu, da bi Šalke izjednačio samo minut kasnije golom Metju Hopa. Drugi gol za Ajntraht je delo srpskih reprezentativaca, u 72. minutu Filip Kostić je odlično centrirao a povratnik u Ajntraht, Luka Jović […]
 • Plivač Čaba Silađi napustio Novi Sad jer tamo nema zatvorenog bazena!
  U Novom Sadu nema uslova za treninge a srpski olimpijac kaže: „Olimpijski bazen nije otvoren, iako je renoviranje počelo u julu, a ako gledamo da je najveći procenat reprezentativaca iz Vojvodine, onda je to apsurd. Ja više ne znam kome da se obratim sem medijima” Plivač Čaba Silađi morao je da se u sklopu priprema […]

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: