Osnivač antiislamskog pokreta PEGIDA Lutz Bachmann znao je ko je ubica iz Berlina dan pre policije, tvrde inostrani mediji! Naime, brojni nemački mediji javljaju kako je Bachmann na svom Twitter profilu objavio kako je napadač na božićni market kamionom “musliman iz Tunisa”.

To ne bi bilo ništa čudno da taj tweet nije objavljen dan pre (!?) nego što je policija saznala tu informaciju. Bachmann je tweet postao u 22:16 19. decembra, te je naveo kako mu je to javio “izvor iz policije”, prenosi RT.

Interne Info aus Berliner Polizeiführung:
Täter tunesischer Moslem.
Das der Generalbundesanwalt übernimmt, spricht für die Echtheit.

Međutim, u berlinskoj policiji to su demantovali, te naveli da su sasvim sigurni da Bachmann nije imao “insajdera”, s obzirom da u vreme kada je on objavio sporni tweet policija nije imala ama baš nikakve informacije da je napadač Tunižanin, već su bili uvereni da je reč o Pakistancu.

Ja, was denn nun?: Lutz Bachmann will jetzt doch keinen Informanten bei der Polizei gehabt haben http://www.stern.de/politik/deutschland/lutz-bachmann-will-doch-keinen-informanten-bei-der-polizei-gehabt-haben-7252578.html?utm_campaign=politik&utm_medium=rssfeed&utm_source=standard 

Photo published for Lutz Bachmann will doch keinen Informanten bei der Polizei gehabt haben | STERN.de

Lutz Bachmann will doch keinen Informanten bei der Polizei gehabt haben | STERN.de

Nur eine Stunde nach dem Anschlag von Berlin brüstete sich Lutz Bachmann mit Interna aus den Polizeiermittlungen. Jetzt rudert der Pegida-Mitbegründer …

stern.de

“Ovo je 100 posto nemoguće. Berlinska policija prve je indicije da je reč o napadaču iz Tunisa dobila u utorak popodne”, rekao je Winfrid Wenzel, glasnogovornik berlinske policije za FAZ. Bachmann je dakle dan pre, u ponedeljak, imao informacije pre svih. Kako? To se pitaju i mnogi korisnici na Twitteru, a Bachmann im je na to bahato odgovorio: “Nisam imao doušnika iz policije, gledao sam u kristalnu kuglu”.

Liebe Presse, ich gebe es zu, ich hatte natürlich nur meine Glaskugel und keinen Informanten!
Und jetzt bitte Ruhe geben, ok?

 U napadu na božićni market u Berlinu poginulo je najmanje 12 osoba, što je podiglo tenzije u Nemačkoj.

Od napada u Berlinu najviše profitira upravo PEGIDA i desničarska stranka Alternativa za Nemačku, kojoj popularnost nakon svakog napada u Evropi raste. Kao i drugim desničarskim strankama širom Evrope.