NAJZAD: Počela izgradnja dečjeg odmarališta na Bešnjaji!

Na mestu nekadašnjeg odmarališta na Bešnjaji položen je kamen temeljac za izgradnju novog Dečjeg odmarališta koje će se zvati „Bogdan Milanović”.

Izgradnju odmarališta inicirao je i deo finansira Slavoljub Milanović, otac Bogdana Milanovića, prerano preminulog Kragujevčanina, nadarenog i u svetu uspešnog doktora nauka, koji je svojim matematičkim i programerskim rešenjima zadužio pojedine američke kompanije i IT zajednicu.

U prisustvu gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića, oca Slavoljuba Milanovića, Njegovog preosveštenstva episkopa šumadijskog Jovana i predstavnika Grada kapsulu sa željama u temelj budućeg objekta položili su učenici kragujevačkih osnovnih škola „Milutin i Draginja Todorović” i „Svetozar Marković”.

Objekat će biti ukupne površine 1.300 m2 sa prizemljem i dva sprata, kapaciteta 93 ležaja. Imaće trpezariju i kuhinju u kojoj će se spremati 300 obroka dnevno.

– Projekat je ponuđen Gradu, sa idejom da odmaralište na Bešnjaji nosi ime mog sina Bogdana. Ideja datira još od pre tri godine a polaganjem kamena temeljca srce mi je puno jer će ostati trag i sećanje na njega. Ovim projektom sam ostvario svoj san i simboličnim pominjanjem njegovog imena ostvariću svoju životnu misiju, rekao je Slavoljub Milanović, Bogdanov otac.

Inače, Bogdan Milanović je vrhunac svoje karijere ostvario u Americi kao programer. On je još kao srednjoškolac, nakon treće godine matematičkog smera Prve kragujevačke gimnazije otišao na usvaršavanje u Olimpiju. Tokom doktorskih studija, počeo je samostalno da pravi sajtove, radio je za razne agencije i prestižne avio kompanije, nakon čega se osamostalio. Napravio je program koji je bio uvršten među deset u svetu. Bogdan Milanović rođen 1990. godine a preminuo je 3. januara 2019. godine na putu od Amerike do rodnog Kragujevca, od posledica kancera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *