Naša sportistkinja evakuisana iz požara u Riju

deodoro pozarSportisti iz Španije se zagrevaju pred četvrtfinale u hokeju protiv Velike Britanije (Getty Images)

Veliki šumski požar na zapadu Rija, u brdima Deodora, koji je izbio u neposrednoj blizini terena za mauntin bajk primorao je sportiste, među kojima je bila i naša predstavnica Jovana Crnogorac, da se hitno evakuišu.

Vatra i gust dim su gutali sve pred sobom uz jak vetar koji je dostizao brzinu od 90km/h, preteći da zahvate terene za takmičenja u biciklizmu, hokeju i kanuu i da značajno ometu OI.

Naša sportistikinja i njen selektor Nemanja Vajs navode da je sve u redu, da su se mirno zaputili ka Olimpijskom selu i nadaju se da će požar biti brzo lokalizovan, a tereni ostati netaknuti tako da takmičenje može regularno i na miru da se nastavi.

U naletu jakog vetra otkinula se jedna od kamera koja je snimala košarkaški teren u Karioka areni i pala na publiku, pritom je četvoro posetilaca lakše povređeno.

Ovo nije prvi put da požar zahvata Deodoro za vreme OI. Pre samo nedelju dana požar je izbio na 500m od mesta gde se održavalo takmičenje u ragbiju, dok meteorolozi u narednim danima predviđaju jake vetrove i oluje koje će znatno pogoditi grad i otežati takmičenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *