Nova Srbija: Veroljub Stevanović je Vučićev „opozicionar“, on ga finansira

Nekadašnji puleni Danice Drašković, partijske kolege iz Srpskog pokreta obnove Velja Ilić i Veroljub Stevanović nisu više u dobrim odnosima, što je nedavni Veljin napad na Stevanovića samo potvrdio. Naime, Stevanović i Dragan Jovanović, predsednik skupštine opštine  Topola i narodni poslanik, predstavljaju „Vučićevu opoziciju” u Šumadiji, kaže Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije.

Ilić je, naime, govoreći o izlasku na izbore i  najavljenom smanjenju cenzusa na 3 odsto, u jučerašnjem saopštenju Nove Srbije prokometarisao da „Vučić pravi svoju opozciju“.

– Tako će Šumadiju da predstavljaju Verko Stevanović iz Kragujevca i Dragan Jovanović iz Topole. To su sve oni koje Vučić pravi kao svoju opoziciju i koje on finansira, naveo je Ilić, iznoseći pri tom niz optužbi na račun Jovanovića i podsećajući da je poslanik iz Topole izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula.

Dragan Jovanović je, da podsetimo, do januara 2017. godine bio član Ilićeve Nove Srbije. Tada je isključen iz stranke jer se kako je navedeno „ponašao suprotno odlukama Predsedništva i Izvršnog odbora”. Velimir Ilić tvrdio je tada da je Jovanović „bio na zadatku da NS nestane sa političke scene i da svi pređu u Srpsku naprednu stranku”. Dragan Jovanović je nakon toga formirao Bolju Srbiju.

Veroljub Stevanović i Dragan Jovanović su, pre nekoliko meseci, zajednički krenuli u kampanju za lokalne izbore u Kragujevcu. U tome im se pridružio i Milan Urošević, predsednik Srpskog pokreta obnove koji je u Vučićevoj koaliciji, pa se ova koalicija smatra Vučićevom odnosno režimskom.

Da podsetimo, Dragan Jovanović je na prethodnim predsedničkim izborima podržao kandidaturu Aleksandra Vučića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.