Odgovor opštine Batočina na laži piratske televizije Nova S

Poštovana redakcijo,


U vezi sa brutalnim optužbama za nekakvu krađu struje od strane opštinskih činovnika, onesposobljavanju brojila na zgradi Opštinske uprave i ostalim budalaštinama koje je Đilasov portal Nova S izneo protiv opštine Batočina, želim da iznesem dokaze da je u pitanju očigledna hajka na opštinu Batočina i lokalnu vlast Srpske napredne stranke. Pošto im je žao što u dva navrata nije uspelo rušenje lokalne vlasti SNS posle izbora 2020, prešlo se na plan B – medijsku satanizaciju.
Naime, tužba koju je EPS podneo protiv opštine Batočina se odnosi na neovlašćeno korišćenje električne energije na objektu – crpna stanica fekalne kanalizacije u ulici Vojvode Stepe u naselju Nova Loznica, a koja je izgrađena 2006.godine, odnosno pre 15 godina. Tada je zaključen i ugovor o napajanju objekta, a koji nikada nije zaživeo u praksi, odnosno opština Batočina nikada nije dobila račun od EPS (prilog 1 – ugovor).

Meni takvi detalji nisu bili poznati, jer sam na funkciju predsednika opštine stupio 10 godina kasnije.
02.02.2021. kontrolori EPS su ustanovili da na tom objektu (a ne na zgradi Opštinske uprave) postoji nelegalno brojilo, i sačinili zapisnik gde se jasno vidi namena i adresa objekta (prilog 2), a sačinili su i fotografiju objekta i brojila (prilog 3).

I to je jedina istina. Sve ostalo je čist senzacionalizam i potreba Đilasovih medija da svaku opštinu gde je Srpska napredna stranka na vlasti predstave lopovskom jazbinom, jer je, kažu, napad najbolja odbrana.
Umesto da Nova S objasni odakle gazdi 619.000.000 evra na egzotičnim svetskim destinacijama, bave se tobožnjom krađom državne institucije prema državnoj instituciji, i to za mesečni iznos od oko 2.000 dinara, koliko iznosi prosečan račun za crpnu stanicu fekalne kanalizacije. Uzgred budi rečeno, ovaj problem je i nastao za vreme njihove vlasti u opštini Batočina, pa bi im bilo bolje da poskidaju kape i ćute.
U opštini Batočina svi rukovodioci i činovnici veoma savesno rade svoj posao, i ne želim da dopustim da nas na ovaj način blate oni iza čijih pljački nije ostao kamen na kamenu.

Predsednik SO Batočina Zdravko Mladenović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.