Proteklih dana se u javnosti dosta govorilo o nejasnim namerama posete Vuka Jeremića Kosovu? Tajnim sastancima i dogovorima sa nekim od političara na Kosovu? Razlozima zašto je baš sa Kosova Jeremić započeo kampanju?

    Prema našem izvoru, Jeremićeva poseta Kosovu je bila u organizaciji Saše Mirkovića ,estradnog menadžera iz Zaječara, Saša Mirković je upravo trebao da pokaže Jeremiću svoj uticaj na Kosovu i kosovske političare, a kao povratna usluga Jeremića bi bila da Mirkovića dobije mesto u Jeremićevom timu.
Tako je nakon posete Jeremića Kosovu na mitingu u Čačku Mirković i zvanično predstavljen kao novi član Vukovog tima.
Pored ove posete Jeremiću su bile bitne i činjenice da Mirković ima uticaja kod albanskih političara na Kosovu,tako u prilogu govore i fotografije koje je Mirković načinio prilikom posete Kosovu tokom januara meseca, gde na jednoj od fotografija koju je Mirković objavio u svojim medijima se jasno vidi da Saša Mirković pozira u praznoj sali Skupštine Kosova i to sedeći u stolici predsedavajućeg skupštine Kosova.Što nam govori da je Mirković toliko uticajan na Kosovu čak i kod Albanskih političara da se u njegovu čast otvara Kosovska skupštinska sala u Prištini kako bi on ispozirao par fotografija na mestu predsedavajućeg skupštine Kosova.

sasa-mirkovic-na-kosovu

     Znajući da je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima lista predvođena Aleksandrom Vučićem na Kosovu osvojila 67,09 %, Jeremić je upravo zato prvo hteo da se na Kosovu lično uveri u autoritet Saše Mirkovića kod albanskih političara na Kosovu i da dogovori određene poteze koje bi povukao ukoliko bude izabran za predsednika Srbije i da od toga i krene u kampanju.

Prema našem izvoru kao paravan za opravdanje za glasove koje će Jeremiću doneti na Kosovu Saša Mirković preko albanskih političara i njihovih građana na Kosovu, a koji bi medijiski i politički trebalo biti prikazani kao glasovi Srba sa Kosova poslužiće bivši član predsedništva DOS-a sa Kosova Momčilo Trajković.Trajković će javnim tribnama i medijskim nastupima koje će voditi preko Udruženja građana Srpski nacionalni forum (SNF) predstavljati nezadovoljstvo Srba na Kosovu i ne poverenju u Vladu Srbije,i time pokušati da pokaže da su glasovi koje će Mirković doneti preko albanskih političara sa Kosova ustvari glasovi Srba sa Kosova i time legalizovati Mirkovićeve glasove.