Odžić: Budućnost Vojvodine je u rukama Vojvođana

Budućnost Vojvodine zavisi od nas, Vojvođanki i Vojvođana, ona je naša i nikada više ne sme biti u tuđim rukama.

Vojvođanska partija, članica koalicije Vojvođanski front, pozdravlja najavu ukidanja vanrednog stanja i policijskog časa u Srbiji i Vojvodini.

Smatramo da je nakon ukidanja vanrednog stanja neophodno i dalje poštovati propisane mere Svetske zdravstvene organizacije kao vid zaštite od eventualnog novog širenja pandemije izazvane Covid 19 virusom. Sa druge strane i u najskorijoj budućnosti, očekujemo otvaranje najšireg mogućeg društvenog dijaloga na temu preuzimanja odgovornosti za budućnost države nakon sada već izvesnih negativnih posledica sa kojima će se suočiti čitavo naše društvo. U tom smislu, smatramo da je važno što pre odmrznuti započete izborne radnje, otvoriti medije za sve učesnike izbora, održati fer i poštene izbore kao prvi korak ka uspostavljanju novih političkih odnosa koji će biti u skladu sa novonastalom situacijom u kojoj se nalazi naša država.

Evropski put Srbije i Vojvodine mora biti nastavljen mnogo brže i bez alternative, vladavina prava i pravna država, građansko društvo i antifašizam kao temeljna društvena vrednost, decentralizacija državnog sistema vlasti kroz budući Ustav republike Srbije i definisanje ustavno pravnog položaja Vojvodine kao zajednice ravnopravnih građana, uz puno uvažavanje principa demokratičnosti i jednakosti, za sve nas okupljene u Vojvođanskom frontu su teme od suštinskog značaja i javnosti su predstavljene kroz Memorandum o budućnosti Vojvodine koji je potpisalo deset političkih stranaka i organizacija iz Vojvodine.

Budućnost Vojvodine zavisi od nas, građanki i građana Vojvodine, ona je naša i nikada više ne sme biti u tuđim rukama. Zato je važno da smo zajedno i da se zajedničkim snagama izborimo za nju, upravo onako kako to čini Vojvođanski front, kao jedina alternativa aktuelnom režimu, ali i nacionalističkoj opoziciji Srbije.

Vreme je za Vojvodinu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.