Predsednički kandidat bednog ostatka Demokratske stranke Saša Janković zapravo je špijun vojnih službi bezbednosti * Nema potrebe više za uvijenom formom, Saša Janković zvani Sale Prangija je čovek vojnih službi bezbednosti, tvrdi Amir Bislimi i kaže da je Janković upravo preko ‘vojne veze’ postao zaštitnik građana

Ovo tvrdi bivši direktor Demokratske stranke Amir Bislimi, koji je javno izneo tvrdnje o tajnim vezama predsedničkog NATO kandidata sa vojnobezbednosnim strukturama.

Zna sve Boris Tadić

Bislimi je proteklog vikenda na svom Tviter profilu u više poruka napisao sve što zna i misli o Jankoviću:

Da bih bio potpuno jasan, nema potrebe više za uvijenom formom… Saša Janković je čovek vojnih službi bezbednosti! Nikada ga nećete čuti da kritikuje rad i delovanje vojnih službi bezbednosti! Nikada ga nećete čuti da izgovori bilo koju kritiku na račun Ace Tomića, Branka Krge, Svetka Kovača, Momira Stojanovića, Radeta Bulatovića i Ace Dimitrijevića! On je taj koji ide u streljane BIA, ali i VBA. Zato niko u Vašingtonu nije hteo da pogura i pomogne njegovu kampanju… Zna dobro Boris Tadić ko mu je preporučivao Jankovića i kako ga je postavio za ombudsmana„, napisao je ogorčeni Bislimi u seriji tvitova i time podsetio na ranije, slične optužbe Vojislava Šešelja i Saše Radulovića na račun Jankovića.

Povodom Bislimijevih tvrdnji, kontaktirali smo juče sa Sašom Jankovićem, ali on nije odgovarao na naša pitanja.

Nekadašnji funkcioner Državne bezbednosti Božidar Spasić, na drugoj strani, pak navodi da ga nimalo ne čude podaci koje je o Jankoviću izneo Bislimi.

 

Šešelj tvrdi: Vrbovan da bi zataškali „Pištolj“Lider SRS Vojislav Šešelj u više navrata je isticao

da su službe vrbovale Jankovića neposredno posle 1. aprila 1993, kad je u njegovom stanu iz njegovog pištolja ubijen Predrag Gojković.
– Njega su tada zavrbovali operativci našeg DB, a posle ga je preuzela moćna zapadna služba, koja ga i sada drži u šaci dokazima o ubistvu! Neko je procenio da on može biti od koristi. Zato su ekspresno zataškana brojna krivična dela za koje je mogao i morao da odgovara – rekao je Šešelj, dok je lider DJB Saša Radulović svojim članovima zabranio da podrže Jankovića jer navodno ima pouzdane podatke da je ovaj zapravo špijun vrbovan devedesetih godina prošlog veka.

Pijandura Šabić

Bislimi je u svojim Tvitovima raskrinkao i Jankovićevog velikog prijatelja Rodoljuba Šabića, poverenika za informacije od javnog značaja, kog je nazvao pijandurom.
„Pa taj je ološ bio ministar lokalne samouprave u Đinđićevoj i Živkovićevoj vladi. Sa kvote socijaldemokrata Vuka Obradovića… Ta pijandura je učestvovala sa Slobodanom Orlićem i Ljiljom (poštenom) Nestorović u seks-aferi Vuka Obradovića. A onda su svi zajedno sa Bogoljubom Karićem i sličnim ološima uzimali pare za rušenje Živkovićeve vlade“, napisao je Bislimi.

  • Nisu kod tog Jankovića čista posla i ne čudi me da sumnjivi podaci o njemu malo-pomalo isplivaju. Jasno je da čovek poput Bislimija, koji je bio visoki funkcioner DS, a koja danas kandiduje Jankovića za najvišu državnu funkciju, zna mnogo prljavog veša o njemu… – kaže Spasić, ističući da tu posebno mesto zauzima čuvena afera „Pištolj“ i njen kasniji epilog:

Činjenica je da Janković izbegava da priča o najcrnjoj tački u svom životu. Student Predrag Gojković stradao je u njegovom stanu iz njegovog pištolja i on i danas javnosti duguje brojne odgovore na sva sporna pitanja u vezi sa tim slučajem…

Već je provaljen

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić takođe nije šokiran ovakvim Bislimijevim tvrdnjama.

  • Ne bi me čudilo da je upleten u te špijunske poslove i odnose. On nema kapacitet da išta ponudi građanima sem glume i spletki i građani su ga već prozreli – zaključuje Glišić.