PADAJU OPTUŽNICE: Saša Mirković bio žrtva političke harange!

Kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora unutar sprskog pravosuđa, političar i biznismen Saša Mirković neće biti osuđen za navodne malverzacije i zloupotrebe, usled nedostataka konkretnih dokaza koji bi direktno mogli da ga osude * Politički pritisak na pravosuđe nije došao od strane Vučića nego Boška Ničića * Pevač Aca Lukas potvrdio da Mirković nije umešan u bilo kakve malverzacije u FK „Timok“

Naši sagovornici napominju da je „hapšenje Mirkovića bio deo političkog projekta“ ali da pritisak nije došao od strane Vučića nego Boška Ničića, a da je Vučić odlučio da ćuti i tajno podrži samu akciju, iako po svemu sudeći nije direktno učestvovao u akciji kriminalizacije Mirkovića.

Naši izvori ističu da je dobar potez Mirkovića da se brani ćutanjem u jednom trenutku, totalno iznervirao dinkićevsko-vučićevski kartel oko Ničića i korumpitanih sudija jer im je bilo jasno da će teško da dođu do presude. Sadašnji dokazi i informacije mogle bi jedino da “udare” na sporedne ljude oko Mirkovića koji se takođe terete za pomenute malverzacije. Ali bi sam Mirković mogao da se provuče bez ikakve kazne jer je on praktično i stvarno nevin za sva izmišljena dela koja mu režim stavlja na teret.

Naši izvori na kraju zaključuju da ovo praktično znači da nema konkretnih dokaza za kaznu, ipak opomene su moguće ali su one trenutno nevažne jer Mirković ponovo ulazi u političku borbu a dodatna hapšenja bi bila nezgodna za ionako sporan diktatorski imidž Vučića.

ACA LUKAS NEGIRAO BILO KAKVU MIRKOVIĆEVU KRIVICU

Pevač Aca Lukas dao je izjavu povodom istrage sa navodnim manipulacijama u FK Timok. Ovom istragom obuhvaćeno je nekoliko ljudi uključujući i političara Sašu Mirkovića.

Iako su u početku mediji tvrdili da je Aca Lukas optužio Mirkovića za manipulacije sa fudbalom, danas je on dao potpuno drugačiju izjavu koja negira bilo kakvu Mirkovićevu krivicu.

Evo šta je rekao:

„Mirković me nikada nije zvao niti predlagao bilo šta u vezi sa fudbalom, igračima ili televizijom.

Nikada nismo pričali na takvu temu., niti sam ja bio predsednik kluba kad je sklopljen ugovor niti znam bilo šta na tu temu.

Ja sam bio u Timoku kratko vreme i za to vreme sam imao sukobe sa nekim ljudima iz kluba, Mirković  mi je rekao da ne želi da se meša i zbog toga smo on i ja i odnose pokvarili“

Ova izjava potpuno je kontradiktorna sa onim što je prethodno Vukasović (Lukas) govorio o Mirkoviću i FK Timok. Ovaj iskaz optuženog Vuksanovića će dodatno uzdrmati tužilaštvo i definitivno osloboditi Mirkovića svake odgovornosti za izmišljena dela kojih u stvari nije ni bilo.