Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović Stefanović izjavio je da neće biti formirana pomoćna policija.

Beograd, 29. novembra 2016. - Ministar policije Nebojsa Stefanovic stize u zgradu Viseg suda, gde je odrzano rociste po tuzbi Stefanovica protiv novinarke nedeljnika NIN Sandre Petrusic, glavnog urednika Milana Culibrka i kompanije NIN doo zbog naslovne strane "Nebojsa Stefanovic, glavni fantom iz Savamale". Pred sudom su ga docekali okupljeni gradjani u znak podrske. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ dr

Stefanović je za RTS rekao da je uredba koja omogućava formiranje pomoćne policije doneta još 2005. godine, ali da će ona danas na sednici Vlade Srbije biti ukinuta.

Vlada Srbije će danas u 10 sati doneti uredbu kojom će se ukinuti uredba koja postoji već dvanaest godina i neće biti formiranja pomoćne policije“, kazao je Stefanović.

On je naveo da nisu bile istinite kritike opozicije da je cilj formiranja pomoćne policije bio da se zapošljavaju partijski kadrovi, navodeći da su posao tu mogli dobiti samo oni koji su završili kriminalističku akademiju.

„Na žalost, oni neće sada biti zaposleni zahvaljujući Saši Raduloviću, Dverima i Demokratskoj stranci, zbog hajke koja se vodi protiv nas i koja je prosto prejaka“, kazao je Stefanović.