Nakon najave zvanične potvrde predsedničke kandidature Tomislava Nikolića, aktuelnom predsedniku Srbije stižu podrške iz šumadijskih odbora Srpske napredne stranke * Naprednjaci Kragujevca, Knića, Jagodine, Kruševca, Čačka, Gornjeg Milanovca i Topole jednoglasni u tome da Nikolić bude zvanični predsednički kandidat Srpske napredne stranke * Podršku Nikoliću najavljuju i odbori SNS iz Kraljeva, Aranđelovca i Svilajnca

toma-opet-predsednik-srbije

Nakon potvrde Nikolićeve kandidature za predsednika Srbije, aktuelnom predsedniku stiže podrška iz redova naprednjaka lojalnih osnivaču stranke. Uglavnom se radi o odborima iz Šumadije, bliskim sinu predsednika Srbije Radomiru Nikoliću, visokom funkcioneru SNS, mada ima najava da će ta podrška dobiti i šire razmere.

– Predsednik Nikolić već decenijama kontroliše sve šumadijske odbore SNS, još iz vremena Narodne radikalne stranke kada je Nikolić bio predsednik Regionalnog odbora NRS za Šumadiju, te odbore on jekasnije  preveo u Srpsku radikalnu stranku da bi konačno svi oni završili u Srpskoj naprednoj stranci. To su, praktično, njegovi ljudi, spremni da poginu za njega i da ga slede u svim njegovim političkim odlukama – kaže dobro obavešten izvor iz SNS.

Izvor iz SNS navodi da je Vučić jedno vreme čak razmišljao o tome da raspusti sve šumadijske odbore SNS koji mu nisu lojalni i da imenuje poverenike u tim odborima koji su se dobro pokazali ranije u njegovom čuvenom Internet timu, u kome se nalaze tzv. botovi. Ti botovi inače imaju visoke pozicije u svim gradovima, u nekima su čak i gradonačelnici ili zamenici predsednika opštine, a jedina njihova preporuka je ta što su bili pripadnici Vučićeve elitne internet kaznene ekspedicije.

Za sada još uvek nema reakcije iz vrha SNS lojalnog aktuelnom premijeru, mada ima naznaka da će Vučić i njegova frakcija u stranci krenuti u finalni obračun sa Nikolićevom frakcijom koja se već dugo nalazi u defanzivi i gubi svoje ranije stečene pozicije.

Neki izvori iz SNS kažu da je Vučić spreman da sada bukvalno zarati sa svima pa i sa onima unutar vladajuće koalicije i same stranke zbog vidljive nervoze uzrokovane padom rejtinga SNS i sve vidljivijeg narodnog nezadovoljstva.

Takav scenario gurnuo bi Srbiju u ogoljenu diktaturu jednog čoveka bez većinske podrške u narodu, što je već viđeno u Srbiji i koje se završilo paljenjem narodne skupštine i obaranjem režima na ulici.

Ali, mnogi kažu da je Vučić spreman da ide do kraja, pa makar se istorija u Srbiji ponavljala s vremena na vreme.