Saša Mirković, jedan od najuspešnijih estradnih menadžera u našoj zemlji i regionu, bivši popularni gradonačelnik Zaječara i vlasnik nekoliko medija u Srbiji, obnarodovao je svoju kandidaturu za predstojeće predsedničke izbore u Srbiji * Prenosimo u celosti saopštenje Mirkovića koji je kampanju počeo iz takozvane skupštine Kosova

sasa-mirkovic-na-kosovu

Poštovani građani Srbije,

započinjem danas predsedničku kampanju iz Prištine. Mnogi će se zapitati zašto iz Prištine, a odgovor je zato što svaki predsednički kandidat mora da pokaže da je sposoban da zagovara i ostvaruje saradnju i mir na Balkanu,a ne suprotno. Danas treba da stanemo jedni uz druge i mi Srbi i Makedonci i Crnogorci i Albanci i Hrvati i Bosanci, pa i Slovenci.

U svakoj od naših bivših republika i pokrajina postoje ekonomski problemi. Građani teško žive, a političari pokušavaju zarad ličnih interesa i interesa određenih kriminalnih grupa da na svaki način te građane posvađaju, trudeći se šovinističkom retorikom da ih ubede da je bolje da im oružje bude napunjeno, a frižideri prazni i deca gladna, nego da žive kao sav normalan svet.

U daljem toku kampanje želim da pokažem da je bolje da vodimo ljubav i da imamo osećaj ljudske pripadnosti pre svega. Nacionalnu svest treba da razvijamo kod dece ali ne u mržnji prema drugim nacijama, bilo sa koje strane ta mržnja da dolazi. Nacionalizam znači voleti svoje i poštovati tuđe, sve ostalo je šovinizam.

Kao budući predsednik baviću se i time da penzioneri mogu da priušte unucima po neki poklon, a ne da izdržavaju unuke od svojih skromnih penzija jer unuci nemaju gde da se zaposle. Takođe želim da vam kažem da kada pitate svakog ekonomistu, reći će vam da tržište manje od 10 miliona stanovnika nije rentabilno i održivo. Zato je tržište bivše Jugoslavije bilo idealno sa 22 miliona stanovnika. Došao sam na Kosovo i u Prištinu da pokažem da svaki građanin Srbije pa i njen predsednik može i sam da dođe bez vojske.

Osamostalite se u svom mišljenju, poslu, životu ali se ne delite. Ne postoje dobri i loši ljudi već samo pametni i glupi. Vreme je da postanemo svi pametni, a oni koji su za sebe pričali da su pametni, a nas pravili i prave nas glupima treba da odu na smetlište istorije.

Srbija treba da bude pokretač nove vere u ljude i ljubavi u celom regionu.

Vaš Saša Mirković, kandidat naroda za predsednika Srbije