Proneverom u prodaji paleta prisvojila 42 miliona dinara!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su M. O. (37) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti i B. O. (41), koji se tereti za proneveru u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju.

Sumnja se da je M. O., kao zaposlena u jednom privrednom društvu iz Beograda, ispostava u Staroj Pazovi, od 2018. do 2020. godine, sačinjavala fiktivne otpremnice da je drvene palete koje su joj bile poverene u radu vraćala dobavljačima, što nije uradila, već ih je prodavala preduzeću za otkup stare ambalaže, saopštio je danas MUP.

Na taj način ona je, kako se sumnja, protivpravno prisvojila 42.925.680 dinara, oštetivši za isti iznos firmu u kojoj je radila.

Osumnjičeni B. O. tereti se da je pomagao M. O. u izvršenju krivičnog dela na taj način što je organizovao prevoz paleta, a potom ih prodavao, iako je znao da su u vlasništvu oštećenog privrednog društva.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Hapšenje su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *