Agencija za Istraživanje resursa, tržišta i javnog mnjenja „PULS SRBIJE LTD“ obavila je četvrto po redu sondiranje javnosti u okviru praćenja raspoloženja biračkog tela Srbije kada su predsednički izbori u pitanju.

puls-srbije-istrazivanje-javnog-mnjenja-28-januar

Uzorak je urađen na 5.000 ispitanika.

Anketirano je neposrednim putem 3.500 građana u 35 opština (25 mesta u tzv. užoj Srbiji i 10 mesta u Vojvodini) i 1.500 građana telefonskim putem u 25 opština Srbije.

Istraživanje je obavljeno 28. Januara 2017.godine.

Agencija „Puls Srbije“ pratiće raspoloženje birača svakog meseca, do izbora, istog datuma.

Prema rezultatima najnovijeg sondiranja javnosti, aktuelni predsednik Nikolić i dalje je favorit (42%), dok je njegov kum Šešelj odmah iza njega (18%)!

Kandidat tzv. građanske opozicije Saša Janković nalazi se na trećem mestu sa 16 % a nezavisni odnosno kandidat naroda Saša Mirković na četvrtom mestu sa 9% podrške.

Kontroverzni političar i nekadašnji bliski saradnik bivšeg diktatora Tadića Vuk Jeremić deli tek peto mesto zajedno sa Boškom Obradovićem (5%), dok je kandidat DSS-a Aleksandar Popović na poslednjem mestu po rejtingu (3%).

Ono što upada u oči je to da kandidati tzv. građanske opozicije Janković i Jeremić imaju zajedno 21% podrške što znači da bi bilo ko od njih dvojice išao u drugi krug izbora sa Nikolićem ukoliko jedan od njih odustane od dalje trke, ali mala je verovatnoća da se to dogodi zbog sujete i nesloge koja vlada u redovima razbijene tzv. građanske opozicije.