Agencija za Istraživanje resursa, tržišta i javnog mnjenja „PULS SRBIJE LTD“ obavila je peto po redu sondiranje javnosti, ovog puta, po prvi put, sa Nikolićem i Vučićem kao opcijama za glasanje na predstojećim predsedničkim izborima.

puls-srbije-istrazivanje-javnog-mnjenja-16-februar
Uzorak je urađen na 3.000 ispitanika.
Anketirano je neposrednim putem 1.500 građana u 25 opština (15 mesta u tzv. užoj Srbiji i 10 mesta u Vojvodini) i 1.500 građana telefonskim putem u 30 opština Srbije.
Istraživanje je obavljeno 16. Februara 2017.godine.
Prema rezultatima najnovijeg sondiranja javnosti, aktuelni predsednik Nikolić i dalje je favorit (31%), čak i pored najavljene Vučićeve kandidature, dok je kandidat građana Saša Janković odmah iza njega (19%).
Aktuelni premijer Aleksandar Vučić nalazi se na trećem mestu sa 16 % a kandidat SRS Vojislav Šešelj na četvrtom mestu sa 11% podrške.
Kandidat naroda Saša Mirković nalazi se na petom mestu sa 7% podrške.
Kandidat dela građanske opozicije Vuk Jeremić nalazi se na šestom mestu sa 6% podrške, kandidat Dveri Boško Obradović na sedmom (5%), dok su kandidat DSS-a Aleksandar Popović na pretposlednjem mestu (3%) i kandidat SNP iz Čajetine Milan Stamatović na poslednjem sa 2% podrške.

NAPOMENA: Agencija „Puls Srbije“ konstantno prati raspoloženje birača u Srbiji, koristeći proverene metode ustanovljene međunarodnim standardima.