Agencija za Istraživanje resursa, tržišta i javnog mnjenja „PULS SRBIJE LTD“ obavila je šesto po redu istraživanje javnosti, ovog puta, prvi put sa Aleksandrom Vučićem kao opcijom, jer je Tomislav Nikolić definitivno odustao od kandidature.

puls-srbije-istrazivanje-javnog-mnjenja-28-februar-2017
Uzorak je urađen na 5.000 ispitanika, u periodu od 23. do 28. Februara ove godine.
Anketirano je neposrednim putem 2.500 građana u 35 opština (25 mesta u tzv. užoj Srbiji i 10 mesta u Vojvodini) i 2.500 građana telefonskim putem u 50 opština Srbije.
Prema ovim rezultatima, Aleksandar Vučić je favorit (32%), dok je kandidat jednog dela opozicije Saša Janković odmah iza njega (19%).
Kandidat drugog dela opozicije Vuk Jeremić nalazi se na trećem mestu sa 15 % a kandidat SRS Vojislav Šešelj na četvrtom mestu sa 10% podrške.
Kandidat naroda Saša Mirković nalazi se na petom mestu sa 8% podrške.
Kandidat Dveri Boško Obradović nalazi se na šestom mestu sa 6% podrške, kandidatkinja „Dosta je bilo“ Miroslava Milenović na sedmom (5%), dok su kandidat DSS-a Aleksandar Popović na pretposlednjem mestu (3%) i kandidat SNP iz Čajetine Milan Stamatović na poslednjem sa 2% podrške.
NAPOMENA: Agencija „Puls Srbije“ konstantno prati raspoloženje birača u Srbiji, koristeći proverene metode ustanovljene međunarodnim standardima.