Građani koji podržavaju NATO opoziciju osuđuju lidere tih stranaka, jer nisu sposobni ili spremni na međusobnu saradnju i oni sada izvode predstavu, koja je ništa drugo do politički marketing – kažu analitičari.

Još od predsedničkih izbora, a u iščekivanju beogradskih, govori se o prestrojavanju na opozicionoj sceni. Tako su u poslednja tri dana usledila tri poziva među NATO opozicionim liderima za dogovore, međutim, isti je izostao. Kako analitičari komentarišu, ti pozivi su više kurtoazne prirode, kako bi javnosti pokazali da žele razgovore, a u stvari je dobro poznato ko sa kim neće da sarađuje.

U samo tri dana, iako zvanično i u javnosti govore da hoće saradnju, opozicioni lideri NATO partija su nastavili sa ustaljenom praksom – daljim podelama.

Prvo je u Petak tzv. Pokretu slobodnih građana i pre početka bilo kakve saradnje dosta bilo Radulovićevog pokreta. Kako je tada saopštio DJB, Jankovićev pokret nije prihvatio predlog Dosta je bilo o strateškoj saradnji na izborima.

U toj ponudi DJB je naveo da je objavio svoj program za Beograd u 20 tačaka, ponudio PSG zajedničku listu za beogradske izbore i zajedničkog nestraničkog kandidata za gradonačelnika, te ocenio da im nisu potrebni “ukaljani ljudi”, navodeći zloglasne žute lopove Dragana Ðilasa, Borisa Tadića i Dragana Šutanovca.

Iz drugog pokreta je stigao odgovor da PSG osnov za zasnivanje saradnje NATO opozicionih organizacija vidi u 11 principa koji su javno istaknuti.

– Oni važe podjednako prema svima, bez obzira na naše lične odnose. Sve druge uslove i podele smatramo suvišnim, pa i one koje ste vi izneli ad personem, jer ne uspevamo da razumemo kriterijume po kojima su sačinjeni – navodi u odgovoru PSG koji je prosledio DJB.

I tako se najavljena „NATO koalicija“ raspala u samom startu…

Ali, to je dobro za Srbiju i sve časne ljude u njoj!