WWF je povodom kampanje „Sat za našu planetu“, koja se ove godine održava 31. marta, raspisao konkurs za prikupljanje prijava zainteresovanih aktivnih pojedinaca i pojedinki koji žele da se angažuju na polju zaštite životne sredine i žele da steknu iskustva u organizaciji događaja i kampanja i radu u međunarodnoj organizaciji.

Svi koji žele da se prijave na volontiranje i imaju između 18 i 27 godina, mogu to učiniti slanjem svoje biografije i motivacionog pisma na sbadjura@wwfdcp.org do 10.03.2012. godine. Poželjno je da zainteresovani imaju iskustvo na polju zaštite životne sredine i prirode, u radu sa udruženjima građana i organizaciji događaja/kampanja, kao i da budu spremni i dostupni za rad u periodu od 12.03. – 01.04.2012. za potrebe kampanje “Sat za našu planetu”.

Kandidati koji uđu u uži izbor će biti direktno kontaktirani. Izabrani volonteri će dobiti priliku da rade na realizaciji samog događaja, budu u direktnom kontaktu sa publikom, kao i da se angažuju na pripremi događaja koji najavljuju kampanju. Rad sa osobama sa višegodišnjim iskustvom u organizacijama civilnog društva, upoznavanje novih ljudi i “otvaranje” novih perspektiva u pogledu saradnje na projektima i aktivnostima WWF-a takođe predstavljaju šanse za izabrane volontere.

„Sat za našu planetu” je globalna akcija u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i biznisi sa zajedničkim ciljem – slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i samih nas koji na njoj živimo (više informacija na ovoj stranici i www.earthhour.org). Počevši od 2009. godine kada je akcija prvi put organizovana u Srbiji, broj gradova i opština koje podržavaju akciju neprestano raste. Globalnoj akciji se 2011. godine u Srbiji pridružilo preko 40 gradova i opština, a na globalnom nivou preko 5200 gradova iz 135 zemalja iz svih krajeva sveta.

Za više informacija:
Sonja Bađura – sbadjura@wwfdcp.org

One thought on “Konkurs za volontere na akciji „Sat za našu planetu“

  1. Zelim da se prijavim na konkurs, jer sam apsolvent i poljoprivrednog fakulteta koji je zainteresovan sto vise da nauci a tako i da pokaze svoje znanje. Imam 22 godine zivim u Subotici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *