Kontroverzni predsednički kandidat dela NATO opozicije Janković, poznat po aferi „Pištolj“ i još kontroverzniji ministar Lončar, koji je šurovao sa zemunskim klanom, dugogodišnji su drugari, a zajedno su išli i u istu streljanu  * Osporavanog ombudsmana i saradnika zemunskog klana  veže zajednička ljubav prema vatrenom oružju – zajedno vežbaju prangijanje u streljani BIA!

loncar-i-jankovic

Predsednički kandidat Saša Janković i ministar zdravlja, ali i visoki funkcioner SNS Zlatibor Lončar, bili su dugogodišnji prijatelji, a veže ih zajednička ljubav prema streljaštvu – zajedno su pucali u streljani BIA.

Prema našim saznanjima, njih dvojica su se i upoznali baš prilikom vežbi gađanja, a ljubav prema streljaštvu je samo produbila njihovo prijateljstvo.

– Janković i Lončar su našli zajednički jezik, a to je ljubav prema sportskom oružju. Ako su ljudi protivnici u politici, ne znači da je greh da se druže privatno. Razgovarali su o mnogim stvarima, sportu, porodici pa, na kraju krajeva, i o politici – kaže naš izvor.

Janković je potvrdio da je Lončara upoznao u streljani i opisao je svoj odnos sa ministrom zdravlja.

Osvajao nagrade

– Bavim se sportskim streljaštvom i streličarstvom ceo život, učestvovao sam na takmičenjima i osvajao nagrade dok sam se takmičio. Streljaštvo je divan sport. Za deset godina, koliko sam kao zaštitnik građana bio državni funkcioner, oko deset puta sam koristio streljane MUP i BIA, najčešće na njihov poziv, verujući da tamo ne bi smeo da se nađe niko u čijem društvu državni funkcioner ne sme da bude. Ministra Lončara upoznao sam u streljani BIA – objašnjava Janković.

Ipak, on kaže da se dugo nisu videli na streljačkoj crti.

– Poslednji put smo se tamo sreli pre oko godinu dana. Posle treninga popili smo dva ili tri puta piće. Odavno nemamo čak ni telefonski kontakt – kaže Janković, ali i prigovara tajnoj službi.

– Tajna služba iz čijih prostorija izlaze ovakve informacije nije tajna služba, već služba za diskreditaciju političkih protivnika. Premijer pominje u svojim intervjuima „predsedničke kandidate koji idu u streljane“ kao da je to nešto zabranjeno ili nečasno, dok on, iako ne zna ništa o avionima, u hangaru isprobava polovne zastarele „migove“. Građanima Srbije treba bolji život, ne spletke i predstave – smatra Janković.

Lončar juče nije bio raspoložen da priča o poznanstvu sa Jankovićem.

Zaštitnik zaštitnički
Branio ga u aferi helikopter i smrt dečaka

Janković je pokazao neuobičajenu blagonaklonost prema ministru Lončaru, pa ga je i branio u aferi „helikopter“, koja je tresla Srbiju!

– Posao ministra zdravlja je da traži da se učini sve što je moguće, da zahteva i helikopter i brod i tenk ako treba, sve što postoji, da bi se spasao život. Ali on ne može da naredi ništa od svega toga, nije nadređen vojsci i policiji…  – govorio je tada Janković.

Janković se kao ombudsman umešao u slučaj preminulog osmogodišnjaka Radenka Nikodinovića iz Loznice i tada je pohvalio konkretno postupanje Ministarstva zdravlja.

Nisu jedini
Vučić drugovao s Rakićem, Ostojić sa Krasićem

Do sada se nisu baš negovala prijateljstva između političkih protivnika, a ono retko i ujedno najpoznatije je između aktuelnog premijera Aleksandra Vučića i pokojnog potpredsednika DS Miodraga Mikija Rakića.

U skupštinskim kuloarima neobično je bilo videti i drugarstvo bivšeg poslanika LDP Zorana Ostojića i radikala Zorana Krasića.