Rusiji se otela iz ruke vojna kontrola u Siriji

Rusija je mnogo ojačala svoju propagandu u odsustvu vojne komandne kontrole. Ovim potezom ona pokriva svoju vojnu neefikasnost tamo gde je operativno uključena.

Siguran međunarodni izvor koji deluje na Kosovu rekao je da je u vezi sa činjenicom koja je prijavljena u medijima, 17. septembra 2018. godine, polu-automatski sistemi sirijske vazdušne odbrane su pogodili ruski avion IL-20. U međuvremenu, ruski lideri su odmah okrivili Izrael po tom pitanju, preliminarne informacije međunarodnim organima bezbednosti na Kosovu pokazuju da je ovo uglavnom ruska propaganda da bi uznemirili realnost, jer Rusija nema komandu i kontrolu nad svojim jedinicama i onim Sirijskim koje deluju u Siriji.

Ruska vlada nije u stanju da preduzme značajne korektivne akcije koje sprečavaju ovakve probleme i umesto toga krive druge za svoje propuste. Rusija je sada odlučila dati Siriji sofisticirane sisteme vazdušne odbrane S-300, što dodatno ojačava mogućnost većeg konflikta. Ovo je nepotrebna provokacija Rusije u regijonu Bliskog Istoka, što smanjuje šanse za stabilnost u regionu.

Delovanje Rusije povećavaju verovatnoću da se desi incident, bilo namerno ili ne, među najvećim regionalnim silama uključuje i Izrael, Iran, Tursku i cijelu koaliciju protiv Asada. Rusija se angažuje u Siriji samo da bi poveća svoj globalni imidž na štetu globalne bezbednosti.

Manipulacija Ruskih medija podrazumeva krivicu Izraela zbog prijetnje civilnog vazduhoplovstva u regionu, za što je teško Rusiju okriviti za rušenje aviona Malesia Ariline MH17 2014. godine, što Rusija i dalje poriče. Čak i nakon četiri godine, od ovog incidenta, Rusija nastavlja da stvara neistinite „dokaze“ optužujući druge stranke.

Delatnosti Rusije nisu ulaganje u mir, već naprotiv. Ove delatnosti mogu prouzrokovati probleme u sada već eksplozivnom okruženju, dok su civili iz različitih zemalja i dalje u opasnosti. Dalje, Rusija je razvila brzu dezinformacionu kampanju skrivajući mogućnost da je sirijska vlada možda namjerno pogodila ruski avion.

One thought on “Rusiji se otela iz ruke vojna kontrola u Siriji

  1. Zakonita medjunarodno priznata Sirija i njena Vlada su pozvali vojne snage Rusije da intervenisu. A Vi ostali niste pozvani niti imate odobrenje SB UN. Kada neko vojnim snagama dodje bez poziva na teritoriju neke zemlje to se zove okupacija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.