Povodom predstojećih lokalnih izbora u Zaječaru, oglasio se nekadašnji gradonačelnik Zaječara Saša Mirković sledećim saopštenjem:

NEKI SA OVE SLIKE SU PRODALI INTERESE I GRAĐANE, GRADA ZAJEČARA, TIMOČKE KRAJINE I SRBIJE! IMA NAS KOJI NISMO I NIKADA NEĆEMO TO URADITI!

Ovo je slika koja govori dosta toga. Tu su bili i oni koji su gradili ali i oni kojima se to nije sviđalo, ali ipak su bili tu. Demokratsko pravo onih koji rade da proslave i onih koji su osporavali da kritikuju, ali most je izgrađen i to pre roka.

Nekada smo gradili, popravljali, pomagali, snalazili se, molili da se odobri što više novca i zvanično uputi gradu Zaječaru, kako bi se sagradilo i planiralo što više. Iako ima dosta onih koji ne priznaju, dovoljno je proći ulicama Zaječara i pogledati, ko je kad i šta radio, iza koga je ostao trag, a iz koga su ostali dugovi i neizmirena potraživanja.

Na slici su i oni koji su tada podržavali napredak grada a sada su se izgubili i ili promenili tabor ili su oterani glavom bez obzira. Od straha ili sramote – pokazaće vreme.

I na kraju ima nas koji nikad nećemo izdati interese građana Zaječara, koji ćemo se uvek boriti za Zaječar i njegove žitelje, njihove interese baš kao i onda.

Bez straha, ISTRAJNO, ČASNO ZA ŽIVOT – SAŠA MIRKOVIĆ

NAPOMENA: Lokalni izbori u Zaječaru održaće se 23. Aprila ove godine.