Opozicija u Srbiji danas okuplja širok dijapazon partija i pokreta, od kojih neki pripadaju tzv. podobnoj a neki nepodobnoj opoziciji * Janković nije iskreni opozicionar i nije dorastao zadatku koji je sam sebi nametnuo * Vuk Jeremić  je već jednom izdao Demokratsku stranku, izdaće i opoziciju

KO JE, PO VAŠEM MIŠLJENJU, PODOBNA OPOZICIJA U SRBIJI?

MIRKOVIĆ: U podobnu opoziciju spadaju, pre svega, Šešeljevi radikali, koji su glavni oslonac klimavoj skupštinskoj većini Vučićevih lažnih naprednjaka.

Pored šešeljista, manjinske partije prećutno podržavaju aktuelni režim zarad šićardžijskog ostvarenja sitnih ustupaka njihovim nacionalnim savetima.
U nepodobnu opoziciju spadaju pokret Dveri, Demokratska stranka i Narodni radnički pokret, a haranga režima prema čelnicima navedenih stranaka ne jenjava i prerasta u ogoljeni fašizam i revanšizam.

Svedoci smo tretmana Boška Obradovića i mene lično u prorežimskim medijima i neviđene medijske hajke koja ja prethodila mom utamničenju.

A KO JE TZV. SUMNJIVA OPOZICIJA?

MIRKOVIĆ: U tzv. ‘sumnjivu opoziciju’ koja ‘nit smrdi nit miriše’ spadaju Pokret slobodnih građana Saše Jankovića i novokomponovana Narodna stranka Vuka Jeremića.
Saša Janković bio je i ostao režimlija svakog režima. Bio je državni činovnik za vreme Miloševića i za vreme Tadića a i za vreme Vučića. Kao režimski aparatčik koštao je poreske obveznike Srbije neverovatnih 50 miliona dinara za apsolutni nerad.

Takav čovek, režimski profesionalac i miljenik sistema, ne može biti nikada iskreni protivnik sistema čiji je neraskidiv deo bio tokom čitave svoje karijere.
Saša Janković danas svakodnevno, dosledno i iskreno razbija opoziciju umesto da je okuplja, tvituje ‘zgrčen’ iz hotelskog apartmana u Beču i potpuno neovlašćeno u ko zna čije ime pregovara sa stranim diplomatama o sudbini Srbije i svih nas.

MIRKOVIĆ: Izgleda da Janković nije iskreni opozicionar i da nije dorastao zadatku koji je sam sebi nametnuo, a moguće je i da je ucenjen od strane režima zbog afere ‘Pištolj’ pa se tako i ponaša kako se ponaša, razbijački i nedosledno predizbirnim obećanjima koja je davao na predsedničkim izborima.

A ŠTA JE SA VUKOM JEREMIĆEM? KOJOJ GRUPI OPOZICIJE ON PRIPADA?

MIRKOVIĆ: Što se Vuka Jeremića tiče, on je već jednom izdao Demokratsku stranku i to onda kada joj je bilo najteže, karijeristički je otišao iz Srbije i molio je Vučića da ga podrži u pokušaju da se probije u UN.

Izgleda da su od tada Vučić i Jeremić u dobrim odnosima jer je Vučić tada podržao Jeremića za razliku od Tomislava Nikolića koji ga nije podržao.

Nedavno je Jeremić bukvalno kupio već postojeću partiju od Dinkićevog ‘eksperta’ iz Kruševca i dodatno zakomplikovao situaciju u opozicionom bloku jer je dodatno razjedinio već posvađanu opoziciju.

Za razliku od Jankovića i Jeremića koji slobodno šetaju po Srbiji i svetu, ja sam u kućnom pritvoru a donedavno sam bio zatvoren i premeštan iz zatvora u zatvor, što dovoljno govori o tome ko je prava, ko lažna a ko sumnjiva opozicija.

Narodni radnički pokret, čiji sam potpredsednik, uskoro će ponuditi svim dokazanim opozicionim i nekompromitovanim partijama ponudu za formiranjem novog opozicionog bloka, koji će zajedno, na ravnopravnim osnovama, izaći na predstojeće izbore u Beogradu.