Političar, uspešni estradni menadžer, bivši narodni poslanik i jedan od čelnika Zaječara Saša Mirković nedavno je uhapšen pa pušten iz Vučićevog kazamata zbog lošeg zdravstvenog stanja uzrokovanog štrajkom glađu * Mirković je uhapšen po montiranoj političkoj optužnici koju mu je režirao njegov ljuti politički rival, zaječarski politikant koji je „češće menjao partije nego gaće“, Boško Ničić zvani Gadafi (nadimak „Gadafi“ je dobio jer je diktatorski vladao u Zaječaru ćitavu deceniju!) koji je odnedavno prvi čovek SNS-a u Timočkom regionu * Mirković se tereti zbog toga što je „neovlašćeno poklanjao novogodišnje paketiće deci ometenoj u razvoju“ a odmah nakon njegovog hapšenje, Boško Ničić zatvorio je Dečji kulturni centar u Zaječaru i isterao decu na ulicu, što dovoljno govori o morbidnosti aktuelnog režima i njegovih predstavnika u Zaječareu * Neki policijski izvori ukazuju na to da je upravo Ničić naručio bacanje bombe na porodičnu kuću Saše Mirkovića pre nekoliko godina ali je ceo slučaj zataškan * Tužilac koji goni Mirkovića Dragoslav Popović inače je već jednom odugovlačio proces protiv Ničića (!) ali i protiv sadašnje (vanbračne!) supruge koja se teretila za zloupotrebu službenog položaja! *

SIA: ZAŠTO STE UOPŠTE UHAPŠENI? KOJA DELA VAM VUČIĆEV REŽIM STAVLJA NA TERET?

MIRKOVIĆ: Uhapšen sam po čl. 373 koji se bavi “trgovinom uticajem”, a onda su nekoliko puta menjali članove da bi do kraja, kada su me saslušavali, pronašli neki član 359. st.1 a u vezi sa navodnom „zloupotrebom službenog položaja“! Moram da kažem da je to pravni cirkus, šta radi taj tužilac i da ovakvo maltretiranje po nalogu moćnika niko još nije doživeo u Srbiji jer i da hoću, ja ne mogu da zloupotrebim službeni položaj i ovlašćenja koja nisam ni imao. Ako pogledate Zakon o lokalnoj samoupravi, biće vam jasno sve, da je predsednik gradske skupštine, što sam bio u Zaječaru, samo jedan od odbornika i ništa više, i da nema nikakva ovlašćenja osim u skupštinskom radu. Što se tiče „afere paketići“ to je toliko smešno da ne znam ni šta bih rekao više oko toga. Prvo, nema za grad Zaječar nikakve štete od nekakvih 14 miliona dinara jer te paketiće nikada grad nije naručio, pa onda zbog toga tužilac menja iznos navodne štete u 974.400 dinara iako je to platio gradonačelnik a ne ja, da bi na kraju svi svedoci rekli da ja nikada nikog nisam zvao, osim što Trajkovićeva, koja je takođe osumnjičena, rekla da sam joj ja dao neki kontakt. Sad ja vama, recimo, dam neki kontakt, recimo Vučićev i kažem „evo čuj se sa njim“ i ja posle toga sedim na optuženičkoj klupi a ne vi što ste nešto radili i završavali ili niste?! Sve se svodi na rekla-kazala i ja zbog neke opasnosti od bekstva sada sedim u kućnom zadržavanju , dok svi ostali fašistički političari pokušavaju da me optuže za nešto, pa makar to bio i saobraćajni prekršaj jer im je ON rekao da to MORAJU da urade.

SIA: AKO JE POZADINA VAŠEG HAPŠENJA ISKLJUČIVO POLITIČKE PRIRODE, KOME OSIM VUČIĆU SMETA VAŠ POLITIČKI ANGAŽMAN? 

MIRKOVIĆ: Osim Vučića koji se izuzetno plaši mog političkog angažovanja jer ga savršeno dobro poznajem i čitam, a i znam sve šta su radili pa čak i za ovu njihovu aferu gde priznanicama uplaćuju građani i članovi stranke i tako peru kriminalne pare za SNS sa po 40.000 dinara. Evo, na primer, spremam se da zbog toga pustim prijavu u Zaječaru rukovodstvu gradskog odbora jer su 2014. godine doneli novac iz Beograda, i to baš Stefan Zankov, i pozvali članove, podelili članovima stranke (mislim da je bilo oko njih 100!) da uplate nazad stranci taj novac kao donaciju Vučiću. Smetam Ničiću i Mungosu, Zelji … Zašto? Zato što sam rekao NE i nisam hteo da izvršavam njihova naređenja. Bošku Ničiću smetam i zato što o njegovim kriminalnim poslovima znam sve, kao i o njegovoj krađi izbora. Ja sam tačka spajanja gde su se interesi dve kriminalne grupe spojili pa hoće sada zbog toga da me unište. Takođe moram da napomenem da tu postoje i neki visoki činovi u policiji koji im pomažu, pokušavaju da me ucene, traže novac itd. a ja im sada poručujem da slobodno sve što imaju, i gde god misle da sam napravio krivično delo, podnesu krivičnu prijavu, neću plaćati nikome ništa jer se ne osećam krivim  a i nisam bogataš i nemam odakle da plaćam rekete kriminalcima, a na sudu ćemo dokazivati ko je i za šta kriv. Ti prljavi policajci i poneki tužioc ili sudija pokazuju da u ovoj zemlji cveta ORGANIZOVANI KRIMINAL i da su svi građani žrtve tih KRIMINALACA na vlasti bez obzira kom klanu pripadaju. Ja sam rešio u svoje ime da tom ORGANIZOVANOM KRIMINALU i pojedincima, pa makar se oni zvali i Zorani, Gorani, Boškići, Popići ili Veljice, Aleksandri ili bilo kako drugačije, kažem „NE! DOSTA JE!“

U ime svih građana kao i u moje lično ime vam kažem ne, možete da me ubijete, pritvarate, zatvarate, ali odgovor je NE! NE PRODAJEM VERU ZA VEČERU!

SIA: ZA VREME VAŠEG BORAVKA U PRITVORU I ŠTRAJKA GLAĐU, DOGODILO SE ČAK I TO DA SE NIJE ZNALO GDE SE UOPŠTE NALAZITE, ŠTO JE NEDOPUSTIVO ČAK I U DIKTATURAMA NAJGORE VRSTE?

MIRKOVIĆ: Tu se pokazuje ko rukovodi na fašistički način našim krivosuđem. Da moj advokat kao ni saradnici nisu znali tri dana gde se nalazim dok sam ja bio na intenzivnoj nezi zbog dehidracije i štrajka glađu i žeđu?! To se ne dešava u normalnim državama i te fašističke metode moraju da prestanu. Ja sam kao takav, kao i svaki skoro građanin Srbije, dobio ŽUTU TRAKU jer se prema svima nama sprovodi HOLOKAUST u režiji aktuelnog režima.

Dragoslav Popović, kontroverzni tužilac koji goni Mirkovića

SIA: VAMA JE, PRE IZVESNOG VREMENA, ZBOG VAŠEG POLITIČKOG ANGAŽMANA, BILA ČAK I BAČENA BOMBA NA PORODIČNU KUĆU. DOKLE SE STIGLO SA ISTRAGOM TOG ZLOČINA I DA LI SE ZNA KO JE BIO NALOGODAVAC?

MIRKOVIĆ: Da, bačena mi je bomba 2011. godine u novogodišnjoj noći i sve do sada nije otkriven ni počinilac ni nalogodavac tog zločina, iako su postojali snimci i kamere. Osnovna svađa između mene i Stefanovića desila se upravo zbog toga kad sam otišao da pitam šta je sa tim i da upozorim da od visokog funkcionera Vlade RS dobijam upozorenja da mi se sprema kao i toj osobi HOLOKAUST koji sada preživljavam, a i mnogi drugi. Bombu sam dobio zato što sam se zamerio Ničiću i njegovom klanu a u ovom trenutku su svi pokazali svoje pravo lice i našli se sa svojim klanovima na jednoj strani a ja sa GRAĐANIMA SRBIJE, JER NEMAM NIKAKAV KLAN, nalazim se na drugoj, pravoj, narodnoj strani.

SIA: NA MINULIM LOKALNIM IZBORIMA U ZAJEČARU BILI STE KANDIDAT OPOZICIJE ZA GRADONAČELNIKA. BOŠKO NIČIĆ VAS JE OPTUŽIVAO DA STE “VUČIĆEV KANDIDAT” DA BI, ODMAH POSLE IZBORA, UPRAVO ON “PRELETEO” U SNS I POSTAO ŠEF REGIONALNOG ODBORA VUČIĆEVE PARTIJE A VI STE UHAPŠENI. KAKVA JE REAKCIJA ZAJEČARACA NA TU IZBORNU PREVARU I KAKVU POLITIČKU BUDUĆNOST PREDVIĐATE BOŠKU NIČIĆU?

MIRKOVIĆ: Zaječarci su postali svesni Ničićeve i Vučićeve prevare na koju sam ja upozoravao. Proces oko izbora je bio kompletno nelegalan i oni su uz pomoć Ristovića i SPS pokrali izbore kao i 2012.godine i mojoj listi ukrali su više od 5500 glasova. Ali neće to moći dugo tako, jer na kraju uvek oni koji imaju čiste misli i čisto srce pobede ZLE ljude.

SIA: OSNIVAČ STE POKRETA “CELA SRBIJA” KOJI JE NEDAVNO KOLEKTIVNO PRISTUPIO NARODNOJ RADNIČKOJ PARTIJI. KAKO OBJAŠNJAVATE TAJ POTEZ?

MIRKOVIĆ: Moramo da se udružujemo da bi pobedili ovaj fašistički i nakaradni režim u Srbiji i da bi Srbija postala SUVERENA država. Ponosan sam na moje ljude iz pokreta Cela Srbija što su jednoglasno prihvatili moj predlog da se udružimo sa Narodnim radničkim pokretom. Ja danas kao potpredsednik NRP vam kažem da među nama nema nikakvih kalkulanata, mora da se pobedi ovo ZLO u Srbiji i da se svi borimo dajući sebe da građanima Srbije vratimo oteti PONOS, OTETA GRAĐANSKA I LJUDSKA PRAVA, VRATIMO OSMEHE NA LICE, PENZIONERIMA VRATIMO PENZIJE KOJE SU NAM OVI VUČIĆEVI PLJAČKAŠI OTELI, A NAŠOJ DECI DA OBEZBEDIMO BEZBRIŽNU BUDUĆNOST I BESPLATNO ŠKOLOVANJE. Poljoprivrednicima i zemljoradnicima moramo da obezbedimo Zadruge preko kojih će se udruživati i ostvariti svoja prava. Država mora da bude DRUG I PARTNER GRAĐANIMA A NE DA ŽIVIMO U ROBOVLASNIČKOJ FAŠISTIČKOJ SRBIJI VUČIĆA I DAČIĆA, VULINA I OSTALIH FAŠISOIDNIH LIKOVA.

SIA: DA LI I DALJE NAMERAVATE DA SE KANDIDUJETE ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA I KAKAV JE VAŠ PROGRAM ZA PRESTONICU?

MIRKOVIĆ: O mojoj kandidaturi i angažmanu odlučuje glavni odbor stranke kao i predsedništvo. Ovo su sad nove okolnosti i sigurno da ćemo se na organima Pokreta konsultovati o tome. U svakom slučaju, izabraćemo lice koje može da pobedi Vucica jer će kao i na svim ostalim izborima bio on kandidat SNS pa tako uvek prevare građane, a onda postave nekog kao sto je Siniša Mali ili Boško Ničić. Mi ne želimo da varamo građane jer ni do sada to nismo NIKADA radili. Gde god da budem bio kandidat ili učestvovao na izborima, boriću se celim bićem kao i sada da oteramo ovo ZLO sa vlasti.

SIA: NAROD I POLITIČKA SCENA SRBIJE DUBOKO SU PODELJENI NA PROZAPADNU I PRORUSKU OPCIJU. ŠTA MISLITE O PROZAPADNOJ A ŠTA O PRORUSKOJ OPOZICIJI?

MIRKOVIĆ: Ja uvek zagovaram kao i moji drugovi iz Narodnog radničkog pokreta SUVERENOST Srbije a priču o podeli guraju baš oni kojima smeta SUVERENA SRBIJA. U tom smislu i Vučić je mnogo puta prekršio Ustav i Zakone ove zemlje, radio je stvari za koje nije dobio saglasnost građana Srbije.

SIA: S KOJIM PARTIJAMA NIKAKO NEĆETE SARAĐIVATI A S KOJIMA PLANIRATE EVENTUALNU SARADNJU? IMA LI LAŽNE OPOZICIJE U SRBIJI I KO SU NJENI PREDSTAVNICI?

MIRKOVIĆ: IZDAJA PRIJATELJA JE PRVA VEŽBA ZA IZDAJU DOMOVINE! Neka svako od nas to ima u glavi i neka se okrene do prvog svog prijatelja i kaže mu to, više ćemo vredeti kao ljudi. Moramo da krenemo da vraćamo ono dobro u nama, da zaboravimo na neke sitnice koje nam smetaju kod naših prijatelja jer bilje nemamo. Neprijatelji se ne slade dok se prijatelji čuvaju i u dobru i u zlu, nego kad se prijatelji izdaju. Ja sam čovek koji je doživeo mnoge izdaje i prevare ali idemo dalje, glavu gore i čuvam svoj obraz i ponos i verujem u Boga i ljude.

Izvor: SIA – Srpska Informativna Agencija