sasa-mirkovic-baner-malipomocna-policijaPovodom stupanja na snagu uredbe Vlade Srbije o formiranju pomoćne policije kandidat za predsednika Srbije, Saša Mirković upozorava javnost, nadlezne drzavne organe i političke predstavnike da se radi o više nego ozbiljnoj bezbedonosnoj pretnji po Republiku Srbiju.
„Zabrinut za budućnost Republike Srbije i bezbednost svih njenih gradjana upozoravam javnost,nadležne državne organe i političke predstavnike da je uredbom o formiranju pomoćne policije Aleksandar Vučić jasno pokazao svoju nečasnu nameru. Zakonom za koji nisam zeleo da glasam u prethodnom skupstinskom sazivu stvoreni su preduslovi za ovakvu uredbu kojom je Vlada Srbije na celu sa Aleksandrom Vučićem omogucila jednom coveku, ministru unutrasnjih poslova Nebojsi Stefanovicu da formira oruzanu formaciju.

Imajuci u vidu uslove koje je Vlada Srbije propisala za formiranje ovakve oruzane formacije potpuno je jasno da se radi o ozbiljnoj pretnji po bezbednost Republike Srbije i svih njenih gradjana. Prijemom i davanjem oruzja i ovlascenja sluzbenog lica ljudima koji ce raditi u sastavu pomocne policije a bez jasnih kriterijuma, poput zdravstvenih, psiholoskih, bezbedonosnih i najobicnijem laiku je jasno o cemu se zapravo radi. Vučić formira svoju ličnu partijsku gardu. Njena uloga i namena mogu biti zloupotrebljene i stavljene u sluzbu pojedinca.“