Savetnik premijera Makedonije u uzvratnoj poseti Srbiji

Nakon  uspešne posete predsednice Saveta za životnu sredinu Skupštine Grada Novog Sada, odbornice Zelene stranke i predsednice Tima za promociju zdravog načina života Zelene stranke, Ivane Vujasin, Makedoniji, na najvišem nivou, imali smo posebnu čast da uzvratimo gostoprimstvo Draganu Jovanovu, posebnom savetniku premijera Makedonije za životnu sredinu i prostorno planiranje.

Na XI sednici Saveta za životnu sredinu Skupštine Grada Novog Sada, kojom  predsedava Ivana Vujasin, odbornica Zelene stranke u Skupštini Grada, tačka dnevnog reda bila je razmena ideja, viđenja i iskustava iz ove oblasti sa gostom iz susedne republike.

„Ideja i cilj nam je da iskoristimo i razmenimo dosadašnja iskustva i  otvorimo nove mogućnosti pristupa evropskim fondovima, kako bismo što efikasnije životnu  sredinu na našem prostoru podigli na mnogo viši nivo”, istakli su Ivanov i Vujasin.

Tokom same sednice iznete su veoma korisne i konstruktivne ideje i informacije. Načelnica gradske Uprave za zaštitu životne sredine, Tatjana Kašić, predstavila je rad i  dostignuća  uprave. Članovi Saveta koji su uzeli aktivno učešće u raspravi, konstatacijama, pitanjima i savetima istakli su da im je ova sednica bila korisna i dragocena.  Ovo je kako su istakli, jedinstvena prilika do sada da se na Savetu susretnu i razmene iskustva sa ličnošću na tako visokoj funkciji jedne susedne zemlje. Dragan Jovanov se posebno zahvalio na gostoprimstvu i rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da buduća saradnja bude što efikasnija i konkretnija.

Nakon sastanka Saveta sa gostom iz Makedonije, predstavnici grada iz oblasti životne sredine imali su priliku da u neformalnom razgovoru razmene dragocene informacije i iskustva u dosadašnjem radu i daljim planovima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.