SKANDAL: Oliveru Duliću UKINUTI presuda i robija, ide na NOVO SUĐENJE!

Prvu presudu koja je bila izrečena 2017.  i po kojoj je Dulić bio osuđen na robiju ukinuo je Apelacioni sud i naložio novo suđenje.

Oliver Dulić, bivši zloglasni ministar ekologije i kadar kriminogene Demokratske stranke koji je devastirao Fond za zaštitu životne sredine, oslobođen je u Specijalnom sudu u Beogradu optužbi da je zloupotrebio položaj prilikom izdavanja dozvola za rad preduzeću „Nuba invest“ 2009. godine. Istom prvostepenom presudom, oslobođeni su i Dulićev tadašnji zamenik Nebojša Janjić, kao i direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo za organizovani kriminal ima pravo da uloži žalbu.

Sud je zaključio da optuženi tobože nisu krivi i da navodi optužnice nisu dokazani!

Dulić je bio optužen da je dao usmeni nalog Janjiću da se izdaju lokacijske i građevisnke dozvole za postvaljanje optičkih kablova slovenačkom preduzeću „Nuba invest“, iako ono nije imalo neophodnu dokumentaciju u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji i Zakonom o javnim putevima. Janjić je, prema optužnici, prihvato usmeni nalog Dulića, a Drobnjak je 18. septembra 2009. izdao sporne dozvole iako za to nisu bili ispunjeni neohodni uslovi.

Prvu presudu koja je bila izrečena 2017.  i po kojoj je Dulić bio osuđen na robiju ukinuo je Apelacioni sud i naložio novo suđenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.