Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i aktuelni gradonačelnik Zaječara, Velimir Ognjenović zvani Mungos, preneo je Saši Mirkoviću, bivšem poslaniku Srpske napredne stranke i opozicionom lideru, pretnje “da je meta” i poručio mu da se čuva!

sasa-mirkovic-i-velja-mungos

Ognjenović je u telefonskom razgovoru poručio Mirkoviću “da je meta” zbog izjava koje iznosi u javnost.

– Izjave tvoje. Kada vide ove izjave tvoje što izlaze, ovi pobesne odmah, poručio je Ognjenović Mirkoviću.

On još navodi da se “plaši za Mirkovića”.

– Plašim se za tebe. Mogu sada pošteno da ti kažem. Plašim se. Eto, najiskrenije ti to kažem, dodao je Ognjenović.

Poručio je još da se brine zbog toga što neki ljudi iz Srpske napredne stranke žele od Mirkovića da naprave “otirač”. Na Mirkovićevo pitanje u kom smislu “otirač”, Ognjenović odgovara:

“Mislim na fizički način, brate. Ja ti ovo kažem kao brat. Ovo su sada vetrovi zajebani. ”

Mirković kaže da je Ognjenovićev poziv i “dobronamerne savete” shvatio kao pretnju od Vučića, navodeći da ovo nije prvi put da mu Vučić preko svojih najbližih saradnika preti likvidacijom.

– Ministarka Zorana mi je sredinom januara poslala poruku “da se samo čuvam” jer nisam pristao na to da za Vučića odrađujem prljave poslove. Sada dobijam Vučićeva upozorenja od Ognjenovića koji je, inače, vrlo blizak saradnik Zorana Milojevića “Zelje”, Vučićevog kriminalca sa Kosova, rekao je Mirković.

On još dodaje da “o Vučiću, njegovoj kamarili i njihovom kriminalu” zna mnogo i da je zbog toga Vučićeva meta broj jedan.

– Znam mnogo toga o Vučićevom kriminalu. Znam i kako se dele ogromne količine državnog novac iz vile ‘Bokeljka’. Evo, ja pozivam specijalnog tužioca da me pozove na saslušanje kako bi se otpočela istraga o Vučićevom kriminalu. Sve ću reći, samo čekam poziv tužioca. Vučić se plaši moje predsedničke kandidature. Plaši se da ću dobiti medijski prostor i da ću otkriti njegov kriminal i njegove veze sa ozbiljnim kriminalcima, navodi Mitrković.

Pita se zbog čega međunarodne institucije ignorišu stanje u Srbiji.

– Pozivam međunarodnu zajednicu da se uključi u ovo što se dešava u Srbiji. Da se razotkrije šta se radi u Srbiji. Postoji opasnost da je možda već kasno. Neopravdana hapšenja političkih protivnika se već rade svaki dan. Sad još fali da počnu da nas ubijaju kao zečeve u sred Evrope. Ne mogu prosto da verujem da EU, Rusija i SAD ćute o tome, zaključuje Mirković.