SKANDALOZNO: Otvaran grob pokojnice na groblju u Erdeču

Na jednoj porodičnoj grobnici, na starom groblju u Erdeču, nedaleko od Kragujevca, nepoznate osobe su pomerile nadgrobnu ploču, a potom su i otvorile kovčeg davno preminule žene. Na ovom groblju su, inače, u poslednjih nekoliko dana, kako saznajemo, oskrnavljene još četiri grobnice.

Nekoliko očevidaca, koji su se našli na licu mesta kažu da su zatekli stravičan prizor. Naime, kovčeg je bio otvoren, a u njemu ispremetan pogrebni pokrov, kao da su počinioci nešto tražili.

Žitelji ovog naselja su u šoku. Većina veruje da je sve ovo „delo“ narkomana, koji se na tom prostoru okupljaju uglavnom noću. U naselju se već godinama prenosi priča da u kasnim noćnim satima na tom groblju iz daljine vide upaljene sveće. Čuje se, navodno, i galama više osoba.

– Staro groblje je udaljeno od naselja, pa je ovaj svojevrsni vandalski čin mogao da prođe nezapaženo – kaže sagovornik iz Erdeča, koji je želeo da ostane anoniman. – Sada se ispredaju razne priče, od toga da je ovo „delo“ pljačkaša grobova do tvrdnje da je u pitanju pir narkomana. Većina veruje da je druga priča verovatnija.

Inače, staro seosko groblje u Erdeču se redovno održava. Nedavno je instaliran i priključak za struju, ali Mesna zajednica, kažu nadležni, nema novca da plati čuvara.

– Porodice preminulih su pre dva dana vratile nadgrobne ploče na mesto – kaže Budimir Milojević, predsednik Saveta MZ Erdeč. – Priča se da su narkomani u grobnicama krili drogu, te da je u jednoj pronađen balon uvijen u neke krpe, koji tu nije položen prilikom sahrane pokojnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *