SKOPLJE: Glumica Silvija Stojanovska oslobođena na ponovljenom suđenju za šverc droge!

Makedonska glumica Silvija Stojanovska oslobođena je juče u Osnovnom krivičnom sudu u Skoplju optužbe za učešće u međunarodnom švercu 700 kilograma kokaina. Stojanovskoj je suđeno po drugi put, nakon što je Apelacioni sud ukinuo prvobitnu prvostepenu kaznu od tri godine i šest meseci zatvora iz juna 2021. godine.

„Optužena Silvija Stojanovska oslobađa se optužbe zato što sudsko veće smatra da javni tužilac nije van razumne sumnje dokazao da je optužena izvršila krivično delo za koje je optužena”, rekao je sudija skopskog krivičnog suda Ognen Stavrev, a preneo portal „Sakam da kažam”.

On je dodao da sud ne gleda mrežu šverca droge i da je Stojanovska eventualno bila pomagač, ali da toga nema u optužnici protiv nje.

Prethodno je Apelacioni sud u Skoplju doneo odluku da vrati na ponovno suđenje predmet u kojem je glumica Stojanovska prvostepenom presudom osuđena na tri i po godine zatvora za krivično delo koje joj se stavlja na teret – šverc 700 kilograma kokaina iz Kolumbije u Španiju.

Optužba protiv Stojanovske usledila je posle međunarodne operacije „Kolibri” u kojoj je uhapšeno pet osoba, od kojih dve u Severnoj Makedoniji i tri na teritoriji Španije.

Pored Stojanovske, tada je u Skoplju uhapšen i njen partner Voislav Budisavljević, koji je prvo osuđen na sedam godina zatvora, a potom mu je Apelacioni sud povećao kaznu na 12 godina.

Advokat glumice je, kako je prenela Televizija Telma, rekao da je nesreća u ovom slučaju veza Stojanovske sa njenim bivšim supružnikom i da je ta bračna veza bila jedini argument tužilaštva, koje nije uspelo da dokaže krivično delo i optužbu da je ona umešana u transport 700 kilograma kokaina iz Kolumbije u Španiju 2019. zajedno sa njenim tadašnjim partnerom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *