SMEJURIJA: Đilas okuplja žutu opoziciju!

Takozvani Savez za (žutu) Srbiju, koji namerava da okupi žuti tajkun i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, trebalo bi da počne rad 9. Maja * Dragan Đilas za menadžera Saveza „skromno“ predlaže sebe * Ovo je poslednji trzaj tzv. žute opozicije pred konačno nestajanje sa političke scene Srbije

Deveti maj se navodi u izmenjenom predlogu o saradnji, koji je Đilas uputio koalicionim partnerima Vuku Jeremiću, potrčku svrgnutog žutog diktatora Tadića i kontroverznom bivšem zaštitniku građana Saši Jankoviću.

Predlog je upućen i Levici Srbije takođe bivšeg demokrate Borka Stefanovića kao i žutom sindikatu Sloga koji predvodi Željko Veselinović a koji postoji samo da bi prevario glasače radnike na izborima da glasaju za one koji su ih isterali iz fabrika na ulicu!

U novom predlogu se navodi da „stranke zadržavaju svoje organe i strukture, pravo na sopstveni razvoj, ali u ključnim segmentima politike nastupaju sinhronizovano i u dogovoru“.

Savez za Srbiju trebalo bi da počne rad 9. Maja, na Dan pobede nad fašizmom, kada je i prvo zasedanje novog saziva Skupštine Beograda, na kome će biti formiran odbornički klub pod tim imenom.

Dragan Đilas za menadžera Saveza „skromno“ predlaže sebe (!), odnosno, kako se navodi u predlogu, „ličnost koja ne može biti član druge političke organizacije osim Saveza“.

Za generalnog sekretara kao prvog operativca Saveza, Đilas predlaže izvesnog Ljubana Panića, sa kojim je blisko sarađivao u nedavnoj izbornoj kampanji.

U predlogu o saradnji se kratko navodi da je cilj Saveza za Srbiju da „sabere sve (žute) opozicione glasove“.

Pročitajte i ovo:

Ostavite komentar

%d bloggers like this: