SNS: Žuti tajkun Đilas i njegov lopovski bivši režim misle da je narod glup

Žuti tajkun Dragan Đilas i njegov lopovski bivši režim očigledno smatraju da je narod glup i zaboravan. Ubeđeni su da se niko više u Srbiji ne seća kako su mu Đilas i njegovi satrapi gulili kožu sa leđa, pa sad svi jedva čekaju da progutaju prazna obećanja data u stilu „jeste da lažem, ali lažem masno“!

Кaže Đilas da će povećati plate u javnom sektoru, za nekih 600 miliona evra ukupno? Zašto to nije uradio kad je bio na vlasti, na samom čelu žutog preduzeća koje je drmalo unesrećenom Srbijom? Zato što mu je baš toliko, nešto više od 600 miliona evra, bilo potrebno kao zvanični prihod za njegove firme. Imao je čovek prioritete.

Danas misli: lako mu je da laže o povećanju plata, koje su u odnosu na njegovo vreme već značajno popravljene? Neka se pohvali prosečnom platom od 329 evra, minimalnom od 140 evra, koju je u Srbiji ostavio, ako sme – da se podseti koliko je „dostojanstva“ bilo u tim primanjima.

I kad obećava da će „zaposliti ljude“, neka svakom od 500.000 ljudi koje su on i njegov režim žutih lopova ostavili bez posla kaže u lice: nisi ti stvarno bio izbačen na ulicu, sve si to sanjao. Neka kaže ljudima čije su porodice ostale bez hleba, deca bez knjiga i perspektive, da će im sve to što je oduzimao sada da im pruži – od njihovih para, jer sada „garantuje“. Oni jedva čekaju da mu poveruju i ponovo se nađu na ulici.

Preduzeća koja su tajkuni u vreme Đilasa i sličnih „eksperata“ oglodali do kostiju jedva čekaju da im ti isti ponovo pokazuju kako treba da se radi. Da na desetine miliona evra ispumpavaju na marketinške usluge, kako ih je samo vrteo Đilas preko svojih firmi po RTS-u i Telekomu.

Кaže, nije bio odgovoran za republiku, samo za grad? Misli verovatno da je više uzeo radeći isto sa gradskim ustanovama i preduzećima. A da je ojadio i druge, jeste. Inače bi imao možda cenzus bar negde van Beograda, a nema ga nigde.

„Nepotrebni“ su putevi Đilasu, jer ne može jedan da nađe koji bi pokazao i rekao: evo, ovo sam uradio. A i zašto bi njega to zanimalo? Po Srbiji se on i ne kreće, a tamo gde ide, ide avionom. Šta narodu treba, tiče ga se taman koliko i sudbina policajca, kog je ostavio bez posla jer se usudio da njegovom veličanstvu tajkunu – šefu Tadićeve kancelarije – ministru – gradonačelniku, napiše kaznu zbog bahate vožnje.

Važno je samo šta tajkunima treba: još vlasti i još para? Jer to nikad ne zna za dosta.

Jedino u šta treba verovati Đilasu je kad kaže da bi poništio sve investicije, samo ako mu se ukaže prilika. Stotine fabrika i pogona koje je Srbiji obezbedio Aleksandar Vučić, a koje su donele stotine hiljada novih radnih mesta, Đilasu samo kvare „statistiku“ njegovih neuspeha, nesposobnosti, bahatosti i lopovluka. I zato bi ih najradije sve zatvorio, tu je iskren. Umesto toga, ponudio bi nam Mariniku koja istražuje kokoške osumnjičene za dilovanje droge. I još Borka koji ispituje poreklo imovine, tražeći verovatno čiji je sad satelit na koji su bacili narodne pare, ali koji sigurno ne pita Đilasa: kako si imao samo 74.000 evra pre politike, a sad samo u nekretninama prijavljuješ imovinu od 25 miliona evra?

Narod u ovoj zemlji jedva čeka da dobije baš njih, njihove prazne priče i stvarnu otimačinu, umesto fabrika, puteva i boljeg standarda koje obezbeđuju Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka. Sve trči… Zna to i Đilas, zato i beži od izbora kao od stvarnog ispitivanja porekla imovine.

Međutim, i jednog i drugog će biti, tu tajkuni više ne odlučuju. U Srbiji se danas pita narod.

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*