Politički progon (stručna javnost ga tako naziva!) Saše Mirkovića i dalje je u toku * onomad je tim advokata usaglasio svoje stavove po pitanju njegovog potpuno neosnovanog kućnog pritvora i odgovor je jedan: To je politički progon * Mirković je označio sadašnjeg gradonačelnika Zaječara Boška Ničića za lice koje je odgovorno za njegovo šikaniranje

Advokatica Saše Mirkovića, Nataša Tošić izjavila je za medije u Srbiji da se ovim postupcima javno krši Ustav Republike Srbije i to bez ikakvog straha od omazde pravnog sistema. Ona je dodala da će tim advokata nastaviti da insistira na krivičnom gonjenju svih onih za koje se smatra da su organizatori progona.

Mirković je označio sadašnjeg gradonačelnika Zaječara Boška Ničića za lice koje je odgovorno za njegovo šikaniranje.

Mediji u Srbiji ali i regionu slabo prenose vesti vezano za politički progon Mirkovića, a primetno je i da Evropska unija uključujući i čitav sijaset nevladinih organizacija nemaju reakcije povodom ove teme.

Postavlja se pitanje zašto!?

Advokat Božidar Prelić tvrdi da je „reč o političkom povezivanju, te da Saša Mirković nije umrežen sa članovima (antiruskog) nevladinog sektora niti Evropskom unijom, tako da ni podrške nema“.

” Jasno je da Mirković nije ortak sa ljudima iz tog sveta. Verovatno nije ni uzimao od njih pare da bi nešto odrađivao u Srbiji. On nije njihova investicija zato samim tim i ne reaguju. Ujedno, možda i postoje neki dokazi da je zaista kriv za neke krađe pa EU neće da se meša. Ali opet, ako postoje dokazi, zašto nisu prikazani u sudskom procesu!?” – zaključuje Prelić.