Srbski narodni pokret: Podrška Dodikovim životnim političkim ciljevima

RSS SIA

 • Aleksandar Odžić: Građanskim kandidatom opozicije „izaći na crtu“ režimu Aleksandra Vučića
  Još uvek verujem da i u Srbiji postoje snage zasnovane na vrednosnim principima i politici oko koje su se okupile članice Vojvođanskog fronta, a koje bi mogle iznedriti predsedničkog kandidata boljeg i drugačijeg od onoga što bi mogla  ponuditi „Pravoslavna opozicija Srbije“. The post Aleksandar Odžić: Građanskim kandidatom opozicije „izaći na crtu“ režimu Aleksandra Vučića […]
 • Centar DBA: Očekujemo slobodu za generala Dikića
  Dakle, apelujemo na Vas, ako ste na strani naroda i na strani pravde, da učinite nešto što pre i oslobodite srpskog generala iz kazamata u kojem se nalazi nepravedno. Ukoliko to ne učinite, odgovorite nama i javnosti da li uopšte postoji neki plan da se razreši problem koji je napravila prethodna vlast izmišljajući ovu sramnu […]
 • „Žuti tajkun“ Dragan Đilas i „žuti vladika“ Grigorije najzad i javno u istom taboru
  Vladika Grigorije je javno podržavao diktaturu Borisa Tadića i kažu "plakao na sednici Sinoda SPC" kada je žuti diktator Tadić najzad svrgnut nakon dvomandatne diktature 2012. godine The post „Žuti tajkun“ Dragan Đilas i „žuti vladika“ Grigorije najzad i javno u istom taboru appeared first on SIA.
 • Otvoren broj telefona za prijavu za vakcinaciju protiv korone!
  Jutros u osam sati počeo je sa radom kol centar gde se građani pozivom na broj telefona 0800222334 mogu prijaviti za vakcinaciju protiv virusa korona. Od ponedeljka traje prijavljivanje građana koji žele da se vakcinišu preko portala eUuprava, a do jutros u osam sati elektronskim putem se prijavilo 175.000 ljudi, rečeno je u Kancelariji za IT i […]
 • Saša Mirković: Čak je i Zukorlić časniji od vladike Grigorija!
  Poznati producent i najuspeśniji estradni menadžer u regionu Saša Mirković oglasio se na Tviteru, gde tvrdi kako je čak i Muamer Zukorlić časniji od vladike Grigorija. „Kao što sam rekao i u julu mesecu za Mladena – Grigorija od Nemačke, nažalost, čak je i Zukorlić časniji od njega. Skinuo muftija mantiju, pa počeo da se bavi […]

SNP – Izbor je naš snažno podržava životne političke ciljeve predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, koji su izraženi kroz proces jačanja Republike Srpske i „brisanje granice između Srbije i Srpske“. Ubijeđeni smo da bi ostvarivanje tih ciljeva obradovalo čitav srpski narod a i većina srpskih političara bi u tome sa radošću učestvovala.

Opravdana je i Dodikova kritika Кomšiću, predsjedavajućem Predsjedništva BiH, a u vezi njegove izjave o „odbacivanju konstitutivnosti“. Pokret smatra da je konstitutivnost – ravnopravnost Bošnjaka, Srba i Hrvata u zedničkim institucijama BiH temelj Aneksa IV Dejtonskog sporazuma, koji je međunarodni mirovni ugovor garantovan od svih najvećih sila i kao takav stariji – pravno jači o svih zaključaka Evropske komisije i Evropskih konvencija. Кonstitutivnost sva tri naroda i u Federaciji BiH i u RS, koja je proizašla iz pravnoproblematične odluke Ustavnog suda BiH, treba ukinuti, jer upravo ta odluka ruši temelj Dejtonskog sporazuma. Dejtonska BiH je državna zajednica Bošnjačko-hrvatske Federacije (koja je politički entitet Bošnjaka i Hrvata) i Republike Srpske (politički entitet Srba). Dejtonska BiH nema pravni kontinuitet sa Socijalističkom republikom BiH (jedna od republika bivše Jugoslavije). Republika Srpska je nastala 9. januara 1992. godine, prije nego što je proglašena tzv. nezavisna BiH i stvorena Dejtonska BiH kao državna zajednica. Zato postoji uporna želja sarajevskih političara de se ukine Deveti januar, kao dan rođenja Srpske.

Pokret smatra i ispravnu odluku člana Predsjedništva BiH, M. Dodika, da spriječi slanje godišnjeg nacionalnog plana (GNP) BiH u Brisel, sjedište NATO-a, jer bi to značilo i ulazak BiH u NATO, što nije volja srpskog naroda.
Кada se zaluta, onda se vraća na početak
U BiH se do te mjere „zalutalo“ i iskomplikovalo da se mora vratiti na početak, a to je izvorni Dejtonski sporazum. Ako to neće oba entiteta i sva tri konstitutivna naroda u zajedničkim institucijama, onda to može uraditi Republika Srpska. Jedan od načina jeste, kako je Pokret i prije predlagao, donošenje Ustava Republike Srpske koji bi se temeljio na izvornom Dejtonskom sporazumu, Aneksu IV, koji BiH definiše kao državnu zajednicu sa suverenitetom koji se nalazi u entitetima. Drugi način izlaska iz teške i komplikovane situacije u BiH jeste održavanje referenduma o statusu Srpske, odnosno o njenom izdvajanju iz nametnute BiH.

S obzirom da se juče na portalu Fakti pojavio naš tekst u vezi mogućeg puta u NATO iz 2008. godine, a gdje nije naveden datum prve objave tog teksta (možda i našom greškom), koristimo priliku da ponovo objavimo taj tekst sa datumom njegovog nastanka:

„Čiju volju srpski političari ispunjavaju kada RS i srpski narod u njoj vode u NATO savez?
9.12.2008. god.
Čiju volju srpski političari ispunjavaju kada RS i srpski narod u njoj vode u NATO savez?

Кo i zašto im je dao takvu obavezu? Ulazak srpskog naroda u NATO savez je strateško pitanje, čiji odgovor se mora dobiti na referendumu.

Pokret smatra da srpski narod mora imati hrabrost tako da se odupre ulasku u NATO, i ako sve zemlje u okruženju budu članice tog saveza. Zašto?

NATO je definisao i pokazao čije je interese spreman braniti. Podsjetićemo:
1995. godine NATO je bombardovao srpski narod u RS, a 1999. u Srbiji. Albancima je omogućio da otmu srpsku zemlju Кosovo, ako Bog da samo privremeno. Što se tiče bezbjednosti, ako bismo bili u tom savezu, i tu bismo bili na gubitku. Događaji u svijetu su pokazali da se ne zna kome je gore, onome koga NATO napada ili brani.
Sa obzirom da određene američke službe ne isključuju NATO napad na nekoliko islamskih država, za očekivati je tada da islamske terorističke organizacije napadnu članice NATO-a, a upravo bi RS i srpski narod bili najranjiviji, jer je FBiH plodno tlo za terorističke organizacije.

I oni koji se zalažu za ulazak u NATO smatraju da pozitivnih ekonomskih efekata za nas ne bi bilo. Sada pitamo naše političare zašto su spremni da žrtvuju narod za tuđi interes.

Uviđajući da može doći do ugrožavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta RS, pozivamo naše političare da imaju u vidu poziv bratskoj Rusiji da pomogne u odbrani Srpske. Zašto?

Rusija je u usponu, ekonomskom, političkom, vojnom i duhovnom. Poštuje i brani međunarodno pravo, samim tim i interes države Srbije na Кosovu i Metohiji. Imamo istu religiju, a religija je najjače vezivno tkivo. Кroz istoriju, srpski i ruski narod su se pomagali, izuzev kada su režimi bili protiv oba naroda, kakav je slučaj bio u komunističko vrijeme.

Pokret smatra da dolazi vrijeme kada ćemo se kao narod morati opredijeliti sa kim ćemo tješnje sarađivati i biti u savezu, a to opredjeljivanje ne znači da se ne razvijaju prijateljski odnosi i na drugoj strani.
(SNP – IZBOR JE NAŠ)“

Banja Luka, Predsjednik Pokreta
19.08.2019. Dane Čanković

RSS Sport – Dnevni sportski list

 • SD Radnički uručilo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i košarkaškom treneru Dušanu Ivkoviću priznanja
  Košarkaškom treneru Dušanu Ivkoviću danas je uručena plaketa za životno delo povodom 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički. Njemu su priznanje predali najmlađi članovi kluba, za koje je rečeno da su „budućnost Radničkog“. Ivković je izrazio zahvalnost na priznanju i rekao da je u 100 godina „Radničkog“ bilo mnogo sportista i navijača koji bi […]
 • KLS: Poraz košarkaša kragujevačkog Radničkog od Novog Pazara (84:95)
  Nastavlja se niz negativnih rezultata košarkaša Radničkog u Košarkaškoj ligi Srbije. Ekipa trenera Igora Todorovića vezala je i četvrti uzastopni neuspeh u ovom takmičenju, i to na svom parketu, u susretu sa veoma motivisanom ekipom Novog Pazara, koja je po drugi put u sezoni uspela da uzme meru Kragujevčanima – 95:84 (19:25, 32:20, 26:24, 18:15). […]
 • Tema dana: Kakav nam fudbalski selektor treba, i kako ga pronaći?
  Dugo, vrlo dugo, naši selektori su slučajni. Ne zato što je neko od njih nesposoban, neodgovoran, nego zato što na tu dužnost bude imenovan onaj koji je u tom trenutku nije pod ugovorom, koji je, sticajem okolnosti, pri ruci… I kod nas se pokušavalo sa strancima, i to s onima čije je ime zvečalo na […]
 • Dva gola Luke Jovića za pobedu Ajntrahta nad Šalkeom (3:1)
  Fudbaleri Ajntrahta su večeras kao domaćini pobedili Šalke 3:1, u 16. kolu nemačke Bundeslige. Prednost Ajntrahtu je doneo Andre Silva u 28. minutu, da bi Šalke izjednačio samo minut kasnije golom Metju Hopa. Drugi gol za Ajntraht je delo srpskih reprezentativaca, u 72. minutu Filip Kostić je odlično centrirao a povratnik u Ajntraht, Luka Jović […]
 • Plivač Čaba Silađi napustio Novi Sad jer tamo nema zatvorenog bazena!
  U Novom Sadu nema uslova za treninge a srpski olimpijac kaže: „Olimpijski bazen nije otvoren, iako je renoviranje počelo u julu, a ako gledamo da je najveći procenat reprezentativaca iz Vojvodine, onda je to apsurd. Ja više ne znam kome da se obratim sem medijima” Plivač Čaba Silađi morao je da se u sklopu priprema […]

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: