Srpska lista: Neće nas kupiti za šaku dolara!

Snažna podrška Srpskoj listi znači podršku našem pregovaračkom timu, na čelu s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da se izbori za kompromis i bolji položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohije, izjavio je predsednik SL Goran Rakić

– Srpska lista je državni projekat za očuvanje srpskog naroda na KiM. Nama za razliku od miljenika Prištine, nije potrebna kampanja puna lažnih obećanja. Naš program čine rezultati uveliko realizovanih projekata koji su u potpunosti promenili srpske sredine na Kosmetu, ali i projekti čije finansiranje je u potpunosti obezbedila naša država Srbija – rekao je Rakić uoči vanrednih pokrajinskih izbora 6. oktobra.

Prema njegovim rečima, Srpska lista nije klasična politička partija, već „barjak pod kojim se okupljaju svi oni koji su ponosni Srbi, koji čuvaju i vole svoju Srbiju, za razliku od Slobodana Petrovića, Rašića, Rade Trajković i Aleksandra Jablanovića i nisu spremni da prodaju veru za večeru niti da za šaku srebrnjaka izdaju najbolje među najboljima“.

Izbori su, ocenio je Rakić, prilika da svaki građanin, pod uslovom da mu Priština ne oduzme glas, kao hiljadama Srba na severu, sebi odabere legitimne predstavnike.

On dodaje da će odluka Prištine o zabrani glasanja s dokumentima Republike Srbije uticati na broj glasova koje će SL osvojiti, ali da neće dovesti u pitanje njenu pobedu.

– Priština je pokazala pravo lice, a međunarodna zajednica na ovo flagrantno kršenje zakona ćuti. Ali ćuti i na podršku Petrovića, Rašića, Trajkovićeve i Jablanovića koji su podržali ovu odluku. A odluka je doneta na zahtev Slobodana Petrovića, uz podršku zapadnih mentora, a s ciljem slabljenja snage Srpske liste – rekao je Rakić.

Kaže i da u SL veruju da će svaki građanin razumeti trenutak u kome se srpski narod nalazi i da ni po koju cenu neće dozvoliti da „prevaranti, sitne šićardžije i secikese“ odlučuje o sudbini kosmetskih Srba.

– Jedino svih deset mandata u rukama Srpske liste garantuju institucionalnu snagu srpskog naroda – rekao je istakao je Rakić.

Šta mislite o ovome?

Ostavi komentar

Tvoja mejl adresa neće biti objavljena.


*