STRAŠNO: Deca se otrovala hlorom u bazenu u Subotici!

Nekoliko dece, članova Vaterpolo kluba Spartak, otrovalo se u sportskom rekreativnom centru „Prozivka” u Subotici, najverovatnije zbog previše hlora u vodi u malom bazenu.

Većina dece je imala problema sa disanjem, pojedina su se gušila, imala su pojačano crvenilo očiju i druge zdravstvene tegobe, zbog čega im je pružena i medicinska pomoć u Opštoj bolnici.

Sva deca su trenutno dobro.

Majka dečaka koji ima 12 godina rekla je da su se deca otrovala hlorom.

„Moje dete samo kašlje, pije mleko i nadam se da je to to, odnosno, da će sve biti u redu. Međutim, čujem da su drugi roditelji morali da vode decu u bolnicu. Imam poruke i roditelja iz ženskog vaterpolo kluba da su devojčice noćas išle u bolnicu jer nisu mogle da dišu. Čula sam da je tako i sa prvim timom. Borimo se sa hlorisanom vodom, ne prvi put. Prošle godine smo već imali jedan takav incident”, rekla je ona.

Da je zbog udisanja isparenja hlora 12 dece zatražilo medicinsku pomoć potvrdio je Laslo Joža, predsednik Vaterpolo kluba „„Spartak”.

-Po sadašnjim saznanjima od JKP „Stadion” do isparavanja hlora došlo je usled tretiranja vode u malom baeznu, što nema fizičke veze sa velikim bazenom, u kome su bili naši članovi. Isparavanje hlora izazvalo je nadražaj disajnih organa – objašnjava Joža. – Sve će proći bez težih posledica, ali je do nadražaja disajnih organa evidentno došlo, a o tome svedoči i medicinska dokumentacija. Zbog svega ovoga smo bili prisiljeni da zatražimo odlaganje prvenstvenih utakmica muške i ženske selekcije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *