Na današnji dan davne 2006. godine, nastala je manifestacija nove dečije muzike „Čarolija“.

Festival nove dečije muzike „Čarolija“ počeo je svoj život pre čitavih deset godina, kao projekat entuzijasta okupljenih oko ideje, da je neophodno iznova oživeti i popularizovati muziku za decu, novim kompozicijama i tekstovima prilagođenim njihovom uzrastu.

carolija
U proteklih devet godina održavanja festivala, hiljade talentovane dece uzrasta od 3 do 14 godina, učestvovalo je u „Čaroliji“.

„Čarolija“ je uspela kod dece da podrži i održi ljubav prema muzici i da plasira javnosti izrazite muzičke talente, a mnogi od njih su nastavili da tu ljubav i nedvosmisleni talenat neguju i ostanu u muzici. Dokaz za to su mnoge Pinkove zvezdice koje su prve scenske korake napravili upravo na „Čaroliji“.

Tako je izgledala „Čarolija“ svih prethodnih godina od njenog nastanka pa do ove godine…

„Prvi put nakon jedanaest godina sprečeno je njeno održavanje tako što je Vučić dao nalog da se maltretira svaki sponzor koji nešto uplati  „ČAROLIJI“. Ništa bolje nije prošao ni list „SPORT“. ČAROLIJA će se nastaviti, SPORT će od naredne godine živeti normalno , A ON ĆE PASTI SA VLASTI!“ – izjavio je Saša Mirković, osnivač i pokretač dečijeg festivala „Čarolije“.