Već mesec dana predsednik pokreta „Cela Srbija“ i kandidat za gradonačelnika Beograda Saša Mirković štrajkuje glađu i žeđu i nevin čami u Vučićevom kazamatu * Prema nezvaničnim izvorima, političko hapšenje i montiranu sudsku istragu zbog navodnih malverzacija u Zaječaru protiv Mirkovića vode koordinirano Vučić i njegov najnoviji saučesnik, Dinkićev ekspert za pljačku Boško Ničić zvani Gadafi * Tužilac koji po službenoj dužnosti goni Mirkovića već je u ranijem procesu protiv Ničića štitio ovog politikanta iz Zaječara * Mirković je uputio potresno otvoreno pismo javnosti Srbije

Za nekoliko dana navršiće se mesec dana od nezakonitog hapšenja Saše Mirkovića, najopasnijeg Vučićevog protivnika koji očito previše zna o mutnim radnjama vladajuće partije i njenih čelnika te je zato i lišen slobode, protivpravno i bez ikakvih dokaza!

Neki izvori upućuju na pravu pozadinu Mirkovićevog hapšenja koju je, navodno, inicirao njegov stari politički dušmanin Boško Ničić zvani Gadafi, aktuelni gradonačelnik Zaječara i Mirkovićev večiti rival u tom gradu.

Koliko je cela situacija sa Mirkovićem čudna govori i podatak da se on u jednom momentu izgubio (!) i da ni policija a ni tužilaštvo nekoliko dana nisu znali gde se on uopšte nalazi!

Ničić i Vučić

Naime, Mirković je bio prebačen iz zaječarskog zatvora u beogradski Centralni zatvor a odatle u urgentni centar gde mu se ukazivala lekarska pomoć zbog njegove iznurenosti glađu i žeđu. I onda mu se, jednostavno, izgubio svaki trag!

Rodbina i prijatelji nisu mogli da lociraju Mirkovića, policija i tužilaštvo nisu znali gde se on nalazi a onda se Mirković volšebno pojavio opet u zaječarskom zatvoru!

Saša Mirković uputio je otvoreno pismo javnosti Srbije koje u celosti prenosimo:

„Srbijo, Vučićev režim me drži u pritvoru za navodno krivično delo koje nisam počinio, samo iz razloga da bi osujetili i diskreditovali moju kandidaturu za gradonačelnika Beograda. Štrajkujem glađu i žeđu, primam infuziju a u bilo kojoj ustanovi zatvorenog tipa ne želim da uzimam terapiju jer sam zatvoren samo zbog mog političkog angažmana a ne zbog nepostojećeg kriminalnog dela. 
Pozivam sve ljude dobre volje, iskrenog srca, poštene rodoljube i patriote da me podrže u ovoj borbi za bolju i zdraviju celu Srbiju u kojoj čak nemamo mogućnost ni za štrajk, ni da se lečimo ako nam je zdravlje ugroženo. Pozivam sve opozicione političare na čelu sa Sašom Rudićem i Vilibaldom Erićem da ustanu i dignu glas protiv ovakve tiranije izopačenog uništitelja Srbije Aleksandra Vučića i njegovih pomagača.“

Tužilac kojeg je Vučićev režim odredio da goni Mirkovića, Dragoslav Popović, već je jednom bio dovođen u vezu sa Ničićem 2007. godine kada je namerno odugovlačio proces protiv Ničića zbog nezakonite gradnje, rekonstrukcije i održavanja 10 lokalnih putnih pravaca na teritoriji opštine Zaječar i lokalnog puta na zemljištu železnice Srbije u kamenolomu Čokonjar!