Sudska mafija (3): Tužilac po privatnoj dužnosti hara Timočkom Krajinom!

Tužilac koji po „službenoj“ dužnosti gonio producenta Rikošeta Sašu Mirkovića, Dragoslav Popović zvani Kadija, već je u ranijem procesu protiv poznatog zaječarskog politikanta Boška Ničića, pokazao da je spreman da izvrši sve naloge koje mu postavi partija, koja ga je i dovela na to mesto * Umesto da uhapsi Mirjanu Vlahović zbog zloupotrebe službenog položaja, Popović je oženio * Dragoslav Popović je već dobio nadimak „Kadija“ jer on i tuži i sudi ali i oslobađa u Zaječaru

Dragoslav Popović – Kadija i tuži i sudi u Zaječaru

Naime, Dragoslav Popović zvani Kadija, u procesu protiv Ničića 2007. godine, je namerno odugovlačio proces, zbog nezakonite gradnje, rekonstrukcije i održavanja 10 lokalnih putnih pravaca na teritoriji opštine Zaječar i lokalnog puta na zemljištu železnice Srbije u kamenolomu Čokonjar, sve dok slučaj nije zastareo.

Prema nezvaničnim izvorima, političko hapšenje i montiranu sudsku istragu zbog navodnih malverzacija u Zaječaru protiv Mirkovića vode koordinirano Vučić i njegov najnoviji čovek od poverenja (uz otškrinutu fioku), Dinkićev ekspert za pljačku istočnog dela Srbije, knez timočki po sopstvenoj želji, Boško Ničić.

Međutim nije to jedino što može biti interesantno a vezano za pomenutog i imenovanog  ZAMENIKA TUŽIOCA Dragoslava Popovića a pri tom i uglavnom nepoznato.

U ANALIZI CUNS-a iz JUNA 2016 naišli smo na ineresantnu analizu ovakvog ponašanja u Pravosuđu Srbije …

Pravosuđe neefikasno, sudije i tužioci zaplašeni

Stanje u pravosuđu je loše, izvršna vlast ima jak uticaj na sudije i tužioce, a Ministarstvo pravde je podbacilo u borbi protiv korupcije jer sveobuhvatne reforme pravosuđa ustvari nema, ukazuje Savet za borbu protiv korupcije. Poligraf se koristi kao najvažniji dokaz, premijer Vučić komentariše slučajeve koji su u toku, a zakoni se usvajaju po hitnom postupku.

Gospodin Popović je i 2004. godine vodio i jedan proces protiv Mirjane Vlahović, tadašnja direktorka Centra za socijalni rad u Zaječaru koja je na veoma interesantan način umesto na odsluženje zaslužene zakonske kazne i u zatvor, završila u zagrljaju VEČITOG ZAMERNIKA TUŽIOCA OJT Zaječar Dragoslava Popovića, kao njegova zakonita supruga.
Popović i Vlahovićka

UMESTO DA JE UHAPSI, ON JE OŽENIO!

Proces protiv nje je vodjen 2004 godine, zbog zloupotrebe službenog položaja. Medjutim Centru za socijalni rad u Zaječaru, nismo uspeli da nađemo sagovornika koji bi nam rekao nešto više o ovom slučaju.
Da sve dodatno dobije na težini, saznajemo da je Mirjana Vlahović , zaposlena u Beogradu i to u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija. Takođe smo saznali da se od Mirjana  nalazi i na listi Komisije za sindikane organizacije Okružnog zatvora u Zaječaru …
Sasvim prirodno se nameće pitanje vezano za podobnost Zamenika javnog tužioca Popovića na poslu koji trenutno obavlja, jer je pored političkih procesa učestvovao i u nekim drugim procesima koji su vođeni na sumnjiv način sa pretpostvkom da ih je vodio pre svega iz samo njemu znanih ličnih interesa.

Ostaje samo da vidimo kako će montirani proces protiv Mirkovića odvijati dalje, a ovih nekoliko činjenica i kratki tekst kao rezultat kratkog istraživanja daje tek nekoliko detalja na koje smo želeli da skrenemo pažnju. Ozbiljnijim angažovanjem verovatno bi naišli na još mnogo toga … ipak ovo je za sada sasvim dovoljno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *