Uhapšeni policajci zbog zloupotrebe službenog položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su policijske službenike Policijske stanice Palilula Z.R.(1975) i A.P. (1986), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičeni se terete da su prekoračivši granice službenog ovlašćenja i iskoristivši službeni položaj, bez pravnog osnova, raspisali potragu za vozilom „Audi A 7”, u nameri da od vlasnika vozila traže 6.000 evra kako bi ukinuli potragu i vratili automobil.

Po navedenoj potrazi, vozilo je privremeno oduzeto od vlasnika, nakon čega je osumnjičeni Z.R. od oštećenog tražio 6.000 evra kako bi ukinuo potragu i vratio mu vozilo, saopštio je MUP.

Sumnja se da su Z.R, i A.P. krivično delo počinili po nagovoru osumnjičene N.N. (1984), koji je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo podstrekavanje policijskih službenika na izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *