UONS: DISKRIMINACIJA MINISTARSTVA KULTURE I INFORMISANJA REPUBLIKE SRBIJE

Udruženje onlajn novinara Srbije (UONS) uputilo je dopis Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije zahtevajući odgovore na pitanja u vezi sa diskriminatorskim odnosom pomenutog ministarstva prema nekim novinarskim udruženjima.

Poštovana gospodo,

Obraćamo vam se molbom da nam objasnite ko, kada, kako i zašto je odlučio da diskriminiše novinarska udruženja u Srbiji koja se selektivno uključuju u rad raznih državnih tela i projekata od javnog značaja, uključujući i izradu nacrta nove medijske strategije?
Da li je objašnjenje vašeg ministarstva, možda, da u izradi nove medijske strategije Srbije mogu da učestvuju samo “stara” udruženja novinara, inače uveliko kompromitovana u dosadašnjem radu saradnjom sa totalitaristima koji su vladali Srbijom?
Ili se, ipak, radi o svesnoj diskriminaciji svih onih novinarskih udruženja koja u svom radu ne propagiraju ulazak Srbije u NATO vojnu alijansu i ne podržavaju javno onaj deo opozicije koji se zalaže za natoizaciju Srbije?
Takođe očekujemo odgovor na pitanje, zašto se u u rad komisija koje odlučuju o projektnom sufinansiranju medijskih projekata od javnog značaja ne uključuju predstavnici svih registrovanih novinarskih udruženja nego, opet, samo oni koji su u dosadašnjem radu novac svih poreskih obveznika Srbije dodeljivali samo onim medijima koji propagiraju natoizaciju Srbije?

Očekujemo vaše odgovore i objašnjenja.

S poštovanjem,

Udruženje onlajn novinara Srbije

Pročitajte i ovo:

Ostavite komentar

%d bloggers like this: