Poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević odlučio je da se opet (!) malo „poigra“ sa poslanicima žute opozicije u Skupštini Srbije zbog odluke DS, DJB, Dveri i LSV da napuste salu svaki put kada on bude govorio!

risticevicRističević je tokom rasprave o budžetu za 2017. godinu rešio da se javlja za reč o svakom amandmanu, ma ko da ga je predložio, a sve kako bi provocirao poslanike tzv. žute opozicije da svaki put ustaju, okreću mu leđa i napuštaju skupštinsku salu!

Svoje izlaganje više puta je započeo sa: „Nalevo krug“, gledajući kako žuta opozicija protestuje i izlazi iz sale.

Predsednica parlamenta Maja Gojković je poručila poslanicima opozicije da nije u redu da izlaze iz sale, jer na taj način ponižavaju nju, parlament, ali i sve građane Srbije.

Takođe, ona ih je pozvala da ponesu svoje poslaničke kartice sa sobom kada izlaze, jer po poslovniku nije dozvoljeno da ih ostavljaju u poslaničkim jedinicama.

Uz obrazloženje da ne želi da dođe do zloupotreba, Gojković je pozvala skupštinske službe da pokupe sve poslaničke kartice koje su poslanici ostavili i izašli iz sale.

Opozicija izlazi iz sale svaki put kada govori Rističević jer je on obelodanio mahinacije poslanika Demokratske stranke koji je surovo zloupotrebio sopstveno bolesno dete u političke svrhe!