Vasin: Zbog Dveri i Stamatovića sam glasao protiv ulaska DS u Đilasov savez!

RSS SIA

 • Centar DBA: Puna podrška borbi protiv mafije
  Iako naša policija odlično radi svoj posao, u Srbiji se poslednjih godina vodi pravi rat među klanovima koji uglavnom i nisu iz Srbije. Sa druge strane, mnoge je iznenadilo i hapšenje lica za koje su mnogi verovali da nije moguće da im se tako nešto dogodi. The post Centar DBA: Puna podrška borbi protiv mafije […]
 • Centar DBA: Instagram postaje raj za pedofile
  Internet je pružio velike mogućnosti ali koliko ima prednosti toliko ima i mana. Jedna od opasnijih stvari jeste što je internet otvorio mogućnost pedofilima i raznim drugim predatorima da vrbuju svoje žrtve. The post Centar DBA: Instagram postaje raj za pedofile appeared first on SIA.
 • Vlada Srbije usvojila 7 novih mera, sve se zatvara od 18.00 sati!
  Vlada Srbije propisala je nove mere, koje će početi da se primenjuju od utorka ujutru, pa narednih 10 dana, a prva od njih je skraćenje radnog vremena do 18 sati restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima. The post Vlada Srbije usvojila 7 novih mera, sve se zatvara od 18.00 sati! appeared first on […]
 • Preminuo patrijarh srpski Irinej
  Patrijarh srpski Irinej (91) preminuo je jutros u Vojnoj kovid bolnici "Karaburma" gde se nalazio na lečenju zbog zaraze korona virusom. The post Preminuo patrijarh srpski Irinej appeared first on SIA.
 • Srbija naručila čak 3,8 miliona vakcina protiv korone!
  Osim obezbeđenih 1,8 miliona doza, premijerka najavila i mogućnost naručivanja još dva miliona vakcina protiv korone Srbija će biti među prvim zemljama koje će dobiti vakcinu protiv kovida 19, a pored 1,8 miliona doza, koliko je već obezbeđeno prema najvama predsenika Srbije Aleksandra Vučića, razmatra se i nabavka dodatnih dva miliona doza, otkrila je juče […]

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin izjavio je da je glasao protiv ulaska DS u Savez za Srbiju zato što su u njemu izrazito desno orijentisane političke stranke, Dveri i Zdrava Srbija, čiji su programi u svim svojim tačkama apsolutno suprotni političkim ciljevima i ideologiji DS.

“Inače, iskreno se zalažem za ujedinjenje građanski orijentisanih i socijaldemokratskih snaga u Srbiji i mislim da bi one činile jedna snažan politički blok koji bi bio sposoban da se uspešno bori protiv nakaradnog sistema vrednosti koji je zavladao u Srbiji posle dolaska Srpske napredne stranke na vlast”, kazao je Vasin.

On je kazao da nema ništa protiv Dragana Đilasa, da ga veoma ceni, ali da ipak ne može da ne istakne da bi više voleo da su čelnici Saveza za Srbiju ostali u DS i zajedno se borili protiv SNS u najtežim vremenima.

Vasin je kazao je predlagao tehničku koaliciju opozicionih stranaka, bez obzira na ideologiju, koja bi imala za cilj uspostavaljanje potpunih medijskih sloboda i pravedne i poštene izbore.

“Smatram da bi to funkcionisalo i ne bi bilo opterećeno nepremostivim političkim razlikama”, kazao je on.

Na sednici Glavnog odbora DS-a održanoj 2. septembra devet članova glasalo je protiv ulaska u opozicioni savez, dok je 180 glasalo za.

Savez za Srbiju fomalno je formiran je pre nedelju dana u Beogradu potpisivanjem sporazuma, a čine ga Narodna stranka, Demokratska stranka, pokret Dveri, Levica Srbije, Zdrava Srbija, Pokret za preokret, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina”, Udruženi sindikati “Sloga”, Zajedno za Srbiju i nekadašnji predsednik DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas koji je i inicirao osnivanje tog saveza.

RSS Sport – Dnevni sportski list

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar: